Storkamp i Kristiansand lørdag ettermiddag – Norsk Topphåndball

Storkamp i Kristiansand lørdag ettermiddag

Kan et fullsatt Aquarama løfte jentene til seier?

Det er kun noen få billetter igjen. Sikre deg din plass i Aquarama ved å klikke på billettlinken øverst på siden.

Etter en trøblete start på hovedrunden i Champions League trenger Vipers-jentene en opptur når CSM Bucuresti kommer på besøk i Aquarama denne helga. Det rumenske storlaget kommer til Kristiansand etter å ha vist gryende form. Seieren mot Metz forrige helg var et ordentlig varselskudd.

Deres store stjerne er naturligvis Cristina Neagu. Neagu, som vant Champions League med Buducnost i 2015, er kåret til verdens beste håndballspiller fire ganger, senest for sesongen 2018/19. Mot Metz forrige helg lagde den rumenske stjerna 14 mål, og hun må stoppes om poenga skal bli igjen i Kristiansand.

På fredagen tok Vipers.no en prat med Malin Aune som fortalte oss hva Vipers må gjøre for å slå CSM:

Vi må være klar for en skikkelig tøff håndballkamp. Vi er helt nødt til å stå tett i forsvar for å stoppe angrepsspillet deres, samt at vi må være tøffe i angrep og sette høyt tempo i spillet.

Vipers-jentene har slitt litt i Champions League etter nyttår. Tap mot Esbjerg og Rostov-Don var ikke etter planen. De to tapene har gjort at veien til avansement ser mye lengre ut. Som vi kan se av tabellen under ligger Vipers nå på 4. plass, med like mange poeng som CSM Bucuresti på plassen bak.

Hovedrunde gruppe 1KamperSeiereUavgjortTapMål forMål motMålforskjellPoeng
Metz Handball6321172159138
Team Esbjerg640216816358
Rostov-Don631215915187
Vipers Kristiansand6213177183-65
CSM Bucuresti6213145153-85
FTC-Rail Cargo Hungaria6114163175-123

Om man ser oppover på tabellen er Rostov-Don nærmest. Russerne står med syv poeng før de reiser til Ungarn for å møte FTC. Esbjerg har hatt en fantastisk start på hovedrunden, og står med fire poeng på to kamper.

Før hovedrunden startet var det å kvalifisere seg til en kvartfinale det uttalte målet for Vipers, og aller helst ville man unngå 4. plassen da laget som ender der mest sannsynlig møter Györ i neste runde.

Ole Gustav Gjekstad hadde dette å si om motstanderen vår:

Vi må spille på vårt beste for å vinne. CSM har verdenstjerner i Neagu og Lekic, samt i linjespillerne Cvijic og Pintea. De fire nøkkelspillerne må begrenses om vi skal få noe ut av denne kampen. Det som blir avgjørende for oss er det etablerte forsvarsspillet, og tempo i kontringsspillet vårt.

Skadeproblemene til Vipers vil ingen ende ta. Denne uka ble det bekreftet at Ragnhild Valle Dahl har fått en tommelskade og er ute i 6 uker, og hun føyer seg inn i rekken av spillere som må se de neste kampene fra tribunen.

Ragnhild Valle Dahl har vært i kanonform i det siste, men nå har bakspilleren pådratt seg en tommelskade. Foto: Terje Refsnes

Nå satser vi på et fullsatt Aquarama kan løfte jentene våre til to poeng! Kampen har avkast klokken 19.00 og oppleves naturligvis på best måte i Aquarama.

PS: Dersom du ikke har mulighet til å møte opp i Aqurama for å støtte jentene sendes kampen på Viasat 4/Viaplay.

I videoen under kan du se hva Cristina Neagu er god for: