Storhamar-seier – nå venter tyske Thüringer i kvartfinalen – Norsk Topphåndball

Storhamar-seier – nå venter tyske Thüringer i kvartfinalen

Storhamar vant fem av seks kamper i gruppespillet i Europa League.

(Praktiker Vac – Storhamar 24-30)

Storhamar var gruppevinner allerede før søndagens bortekamp i Ungarn. Praktiker Vac sto uten hjemmetap i European League denne sesongen før kampen mot Storhamar.

Storhamar ledet 3-1 etter syv minutter. 16 minutter ut i matchen var Storhamar i føringen 10-7. Det siste kvarteret av førsteomgangen var ganske jevnspilt. Storhamar gikk til pause med ledelse 15-13.

Det var en jevn åpning på andreomgang. Ti minutter etter pause tok hjemmelaget ledelsen 19-18. Ti minutter før slutt ledet Storhamar 24-22. Storhamar rev til seg en firemålsledelse – 27-23. Storhamar hadde full kontroll og vant til slutt 30-24.

Det er klart at Storhamars kvartfinalemotstander blir tyske Thüringer. Laget ble nummer to i sin gruppe, på samme poengsum som rumenske Dunarea Braila. Men Braila slo Thüringer innbyrdes. Storhamar åpner med bortekamp helgen 16.17.-mars, og returkampen spilles på Hamar helgen etter.

Det er med andre ord mye å glede seg til fremover. Neste helg er det NM-sluttspill i Arendal. Neste hjemmekamp er mot serieleder Vipers 10. mars. Billetter ligger ute for salg i appen og på hjemmesiden.

Storhamar-målvaktene Olivia Lykke Nygaard og Eli Marie Raasok hadde en redningsprosent på henholdsvis 43 og 44.