Storhamar klinte til da det gjaldt som mest: – Viste virkelig hva som bor i laget

(Storhamar – Magura Cisnadie 35-18) – Et kollektivt Storhamar som viste seg fra sin beste side, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etter den fantastiske oppvisningen mot Magura Cisnadie.

Storhamar presterte fra første minutt, ledet 16-8 ved pause etter et forsvarsspill som vippet rumenerne helt ut av stilen. Etter pause bare fortsatte Storhamar å kjøre på. De feide rett og slett Magura Cisnadie av banen, et lag de helt uforståelig tapte 28-33 mot tidlig i januar.

Publikum reiste seg og ga Storhamar-laget trampeklapp det siste minuttet av kampen. Storhamar gjorde jobben sin med stil, og neste helg skal det avgjøres om Storhamar går til kvartfinalen. Storhamar spiller borte mot russiske Lada, mens Magura Cisnadie har hjemmekamp mot Herning-Ikast som allerede har vunnet gruppen. Med seier er Storhamar sikret avansement.

– Det var et kollektivt Storhamar som viste seg fra sin beste side i dag. Jeg er ekstremt fornøyd med den prestasjonen vi leverer i dag, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

– Det sier litt om moralen i laget når dere viser dere fra deres beste side når det gjelder som mest?

– Ja, vi vil jo egentlig spille sånn håndball hele tida. Jeg synes vi viste periodevis i siste kamp mot Herning at vi var på vei tilbake. Men vi har jobba hardt for å komme på rett spor, for vi datt litt ut av det. Vi var på vei inn i en god periode etter Sola. Så fikk vi en liten nedtur borte mot Magura, der vi ikke var fornøyd med det vi leverte. Så ble vi satt litt ut av litt sjukdom. Også har vi jobba hardt for å komme på rett kjøl. Ekstra hardt egentlig, for vi har jobba ekstremt hardt med å få kantene med i spillet, kommenterer Gabrielsen.

SOLID: Betina Riehelhuth, Emilie Hovden og Anniken Obaidli gnistret mot Magura.

Samtlige spillere som var på banen leverte. Til tider gikk det veldig på skinner. Det var sesongens klart beste forsvarsmatch. Og fremover satt kombinasjonene. Flere av scoringene var rett og slett artige å se på. Blant annet en frekk variant som endte med flyver-scoring av Jeanett Kristiansen. Og bakerst stengte Eli Marie Raasok buret og hadde en redningsprosent på 50.

– Vi spiller en helt fantastisk kamp. Vi spiller som et lag, og vi spiller dem ut i store deler av kampen. Jeg føler egentlig at det flyter veldig for vår del. Å slippe inn 18 mål, det er jo bare helt fantastisk. Eli redder masse. Det gjorde jo Sofie i starten og da hun var innpå. I dag viser vi virkelig hva som bor i oss når vi klarer å spille som et lag, sier Anniken Obaidli.

– Hva gjorde at det fløt sånn, det var rene forvandlingen?

– Vi har tatt med oss de gode tingene, og vi har gjort et veldig bra forarbeid. Alle virka veldig gira og innstilt på at dette skulle være vår kamp. Alle sto frem rett og slett. Så visste vi at det handla veldig mye om oss sjøl da. Og det er veldig godt at vi klarer å få det til i en europacupkamp. Det føles så bra, svarer Anniken.

Det var nesten 800 tilskuere i Boligpartner Arena som lagde en kjempestemning gjennom hele kampen.

– Det var så gøy å spille foran et så fantastisk publikum, og i dag så heia de og var med oss hele veien, sier Anniken Obaidli.

Keeper Eli Marie Raasok ble kåret til Storhamars beste spiller. Emilie Hovden ble kampens toppscorer med hele 13 fulltreffere.

KEEPERHELT: Eli Marie Raasok.

Storhamar – Magura Cisnadie 35-18 (16-8)
Storhamar: Eli Marie Raasok, Sofie Ege Grønlund – Susanne Amundsen, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth, Elinore Johansson, Maja Jakobsen 3, Kristin Venn 5, Sara Rønningen, Monika Bruce, Andrea Holmsveen Moen, Mathea Enger, Jeanett E. Kristiansen 5, Betina Riegelhuth 5, Anniken Obaidli 4, Emilie Hovden 13
Toppscorer Magura Cisnadie: Dana Kader 4
Dommere: Justas Ivanauskas og Edvinas Jencevicius Litauen
Utvisninger: Storhamar 3×2 min, Magura 2×2 min.
Tilskuere: 758 i Boligpartner