Storhamar klare for NM-semifinale – bunnsolid andreomgang mot Aker – Norsk Topphåndball

Storhamar klare for NM-semifinale – bunnsolid andreomgang mot Aker

(Aker – Storhamar 23-39 ) Storhamar ledet 17-14 mot Aker ved pause i onsdagens NM-kvartfinale. Etter pause stemte det meste for Storhamar som vant andreomgangen 22-9 og matchen 39-23.

Storhamar var i ledelsen 7-3 etter åtte minutter. Ved pause ledet Storhamar 17-14. Etter pause dominerte Storhamar. Ti minutter ut i andreomgang ledet de gule og blå 23-18. Etter 22 minutter ledet Storhamar 34-22. Kampen endte med seier 39-22 til Storhamar.

Det er nytt opplegg for NM-finalene i senior og junior fra denne sesongen:

Det er klart etter avtaler inngått mellom Norges Håndballforbund, Norsk Topphåndball og ØIF Arendal. De kommende tre sesonger er målet at det i Norge skal etableres en attraktiv finalehelg etter samme modell som Final4 i EHF Champions League. Der møtes de fire siste lagene til semifinaler og finale samme helg, for å avgjøre hele turneringen i et publikumsvennlig klimaks.

I Norge vil nyvinningen hete Final8, og by på følgende storkamper innenfor samme helg og i samme arena:

• Semifinaler og finale for kvinner
  • Semifinaler og finale for menn
  • Finaler for menn junior og kvinner junior

Kampene skal spilles 24.-26. februar 2023. Avtalen gjelder for de to kommende sesongene, med opsjon på ytterligere én sesong.

Etter å ha vurdert ulike alternativer har valget falt på Sparebanken Sør Amfi i Arendal som finalearena for de tre kommende årene.