Foto: Anders Amdahl

Storhamar ett stort skritt nærmere ett av sesongens mål

(Kastamonu – Storhamar 28-33) Storhamar tok sin aller første borteseier i Champions League og er på på god vei mot avansement fra gruppespillet. – Det var et stort press før kampen, og jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerne håndterte situasjonen, sier Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen.

Storhamar fikk en pangstart på kampen og ledet 4-0 etter fire minutter. Ikke lenge etterpå ledet Storhamar 7-1. Ved pause var Storhamar i føringen 17-13. Storhamar innledet andreomgangen like praktfullt som den første og varforsvis kjapt oppe i ledelse 24-14. Kampen endte med femmålsseier 33-28, og dette var altså Storhamars første borteseier i Champions League-sammenheng.

– Jeg synes først og fremst det er fortjent. Vi har hatt flere gode bortekamper. Spesielt mot Buducnost der vi brente helt på slutten, og mot Rapid Bucuresti der vi ledet i 85 prosent av kampen. Seieren i dag betydde ekstra mye, for nå er vi nær en av målsettingene for sesongen, og det er å gå videre fra gruppespillet i Champions League. Det var et stort press før kampen, og jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerne håndterte situasjonen. For oss er det ett steg videre bare å håndtere det vi ble enig om på forhånd, sier Kenneth Gabrielsen.

– Det er et lag vi i utgangspunktet skal slå, men vi snakker bortebane og en forholdsvis tøff reisevei, så jeg synes vi totalt presterer til terningkast 6, legger Gabrielsen til.

– Jeg føler vi traff veldig godt på inngangen til kampen, og også på reiseopplegget. Ja, det ble et stopp i Istanbul med overnatting og inn og ut av diverse hoteller. Vi satte oss i en god posisjon til å prestere i kampen. Vi var konsentrerte på møter og hadde en fin trening i går der vi hadde fokus på småting vi måtte få til i dag, og det var ikke noe mer spesielt enn ting vi har trent på gjennom sesongen. Vi hadde ekstra fokus på å stå i mot samspillet. Blant annet klarte vi å holde Jezic nede på fire scoringer. Nå har vi uten tvil satt oss i en god posisjon til å gå videre, sier Storhamar-treneren.

Storhamar satte seg i bussen etter kampen og reiste til Ankara. De reiser hjem til Norge mandag, via mellomlanding i Istanbul.

På vei til ANKARA: Maja Jakobsen og Tina Abdulla på bussen på vei til Ankara.

– Onsdag er det Byåsen hjemme. Det blir en liten syretest for oss på den mentale biten. Det er knapp tid mellom kampene. Nå er det snakk om restitusjon og hvile. Det blir spennende å se hvordan vi kan stå opp der. Det er tøft å prestere på alle arenaer, sier Gabrielsen.

FORNØYD TRIO: Olivia Löfqvist, Kristin Venn og Anniken Obaidli.

Storhamar-keeper Eli Marie Raasok leverte en kanonkamp og hadde 23 redninger, noe som gir en redningsprosent på solide 45.

Anniken Obaidli spilte sin beste kamp i Champions League og hamret inn 13 scoringer. I tillegg styrte hun Storhamar i angrep på imponerende vis.

– Det var gøy å se Anniken i dag. Hun klarte å fordele råskapen sin på egne sjanser, samtidig som hun klarte å roe ned de periodene vi måtte roe ned. Det var et virkelig stort steg i riktig retning i å være den katalysatoren vi ønsker hun skal være, sier Gabrielsen.

KAMPFAKTA:
Kastamonu – Storhamar 28-33 (13-17)
Champions League:
Storhamar:
Sofie Ege Grønlund, Eli Marie Raasok – Anniken Obaidli 13, Tina Abdulla 4, Susanne Liberg Amundsen 4, Kristin Venn 3, Mia Zschocke 3, Ane Høgseth 2, Maja Jakobsen 2, Guro Nestaker 2, Anna K. Jacobsen 1, Elinore Johansson, Olivia Löfqvist, Moa Fredriksson
Toppscorer Kastamonu: Katarina Jezic 5
Utvisninger: Kastamonu 1×2 min, Storhamar 3×2 min.