Storhamar: – Det kollektive blir nøkkelen for poeng

Søndag klokken 14.00 spiller Storhamar borte mot Kastamonu i Champions League. – Det er en viktig kamp, og vi vet hva som står på spill, sier Storhamar-spiller Ane Cecilie Høgseth, som fyller 22 år søndag.

De seks beste lagene i gruppa går til sluttspill. Storhamar ligger på sjetteplass, ett poeng foran tyrkerne på plassen rett bak.

Søndagens kamp kan du se direkte på Viasport 1 eller på Viaplay kl. 14.00.

– Hvordan går dere til verks her, Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen?

– Vanlige forberedelser er det som skal til, verken mer eller mindre nå enn ved andre Champions League-kamper. Det var en forholdsvis utfordrende reise til Kastamonu. Totalt blir det vel overnatting på tre forskjellige hoteller for å komme oss til og – fra samt fire forskjellige flyvninger. Legger vi på seks timer med buss også – så blir det litt mer enn normalt. Dette er en del av gamet, og vi skal nok være klare til kamp.

SPENNING: Anniken Obaidli, Tina Abdulla, Eli Marie Raasok og Maja Jacobsen møter Kastamonu i dag.

– Kan du beskrive spillestilen til Kastamonu?

– De har en del spillere med en masse internasjonal erfaring. De har en dansk trener (Claus Mogensen ) Spillestilen er vel en god blanding struktur fra skandinavisk håndball, samt diverse individuelle ferdigheter hos enkeltspillere fra en del andre nasjoner. Vi vant hjemmeoppgjøret mot dem med knapp margin før jul. I den kampen ble vi plaget fælt av en spiller, Azenaide Carlos fra Angola. Hun hadde 14 mål mot oss. Hun er nå solgt til Rapid så vi kommer til å få andre utfordringer denne kampen.  Kan jo nevne at Jezic på linja har hatt en meget god sesong så langt. Det blir servert en del fra playmakeren Chebbah. De to har en meget god link, så der må vi være ekstra påpasselige, sier Gabrielsen.

– Det var mye bra i førsteomgangen mot Aker, hva er det viktigste å ta med seg videre derfra?

– Dette blir en helt annen kamp og motstander enn Aker. Noe av det som var bra mot Aker holder til dels her også. Motspillet blir nok en del bedre. Vi møter et lag med andre ferdigheter og rutine. Det kollektive blir nøkkelen for poeng.

– Hva er viktigste arbeidsoppgave mot Kastamonu?

– Beholde roen og tenke på det enkel. Kan fort bli en litt rotete kamp som vi må håndtere best, svarer Kenneth.

LANG REISE: Det tok noen timer ned til Kastamonu. Her er Eli Marie Raasok og Maja Jakobsen på flyplassen i Istanbul.

Da lagene møttes på Hamar i fjor høst vant Storhamar 31-29. Maja Jakobsen ble Storhamars toppscorer med ni fulltreffere. Azenaide Carlos, som nå altså er solgt til Rapid Bucuresti, ble kampens toppscorer. I forrige runde spilte Kastamonu uavgjort 26-26 borte mot Lokomotiv Zagreb.

Kristin Venn som nylig var tilbake etter kneskade er med til Tyrkia.

Les mer: Storhamar sprudlet før pause – Venn tilbake

Ane Cecilie Høgseth synes det har vært mye bra å spore i Storhamar den siste tiden. Hun mener kampen mot Györ sist helg inneholdt mye bra hos Storhamar, selv om det ble tap.

TV-KAMP: Klokken 14 i dag blåses kampen i gang i Tyrkia.

– Jeg føler resultatet løy litt borte mot Györ. Vi spilte en bedre kamp enn det så ut til på resultatet. Det var kjipt vi slapp oss ned på slutten, sier Høgseth.

Med 12 minutter igjen lå Storhamar seks mål bak. Kampen endte med 34-23-seier til Györ.

– Vi gjorde mye bra, og det er det viktig for oss å ta med videre, sier Ane.

Poeng borte mot Kastamonu er gull verdt med tanke på å komme på sjetteplassen som betyr sluttspill.

– Sånn sett står vi i en god posisjon til å klare det. Det gjelder å spille bra håndball og skape gode prestasjoner på banen. Det er en viktig kamp søndag, og vi vet hva som står på spill. Det er viktig for oss å senke skuldrene og ikke tenke så mye på det. Vi har gode muligheter om vi spiller bra sammen og står opp for hverandre, sier Ane.