Storhamar Bredde mot Levanger:  21 baklengs i første omgang – kun 7 de siste 30 minuttene! – Norsk Topphåndball
Foto: Stian Bye Høgsveen

Storhamar Bredde mot Levanger:  21 baklengs i første omgang – kun 7 de siste 30 minuttene!

Mia Østmoen Bjørnes spiller sin første sesong i 1. divisjon etter overgangen fra Elverum til Storhamar i sommer.  I flere kamper har hun blitt BB og i søndagens kamp mot Levanger spilte hun sesongbeste med en redningsprosent på 50 i andre omgang.  Det gjorde at Storhamar snudde kampen fra å ligge under med fem mål til pause til å vinne med et.

Denne seieren var av det viktige slaget for Hamarlaget da også Charlottenlund vant i helga.  Storhamar ligger på 12. plass og er fem poeng foran Charlottenlund, som ligger på nedrykksplass. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Storhamar Bredde har etter jul vist at de er skikkelig på gang og fulgte lederlaget i 1. divisjon Oppsal helt inn i forrige serieomgang.  Da var stillingen 27-27 rett før slutt.  Osloklubben vant 29-27.  Mot Levanger i Trønderhallen på søndag var det Hamarlaget som var best i sluttsekundene og vant 29-28.


– Vi starter kampen mot Levanger helt greit, men jeg som målvakt treffer ikke helt i første omgang, forteller Mia Østmoen Bjørnes (22).  – Jeg har ganske tett dialog med min målvaktskollega Anna Janicijevic Malesevic og vi ble enige om å gjøre et bytte.  Vi holdt lenge godt følge med Levanger, men så fikk de en ledelse til pause på fem mål.  I pausen snakket vi om hvilke grep vi skulle gjøre og jeg og Anna ble enige om at jeg startet andre omgang, så skulle vi se hvordan det gikk. 

– Da bestemte jeg meg for å stenge buret.  Jeg føler vi presterer en mye bedre andre omgang bakover, samtidig som vi setter sjansene våre.  Jeg hadde fokus på å holde roen og tenke på neste ball.  Det gikk egentlig ganske bra, smiler sisteskansen.  – Vi lå hele tiden jevnt med dem og klarte å komme foran med et mål. – Seierne som i kampen mot Levanger, det er de poengene som smaker ekstra godt.  Vi går inn som underdogs og det er ikke forventet at vi skal vinne.  Det å vinne med et mål i en jevn kamp, det er de beste seirene.  Det ga en god følelse.

– Det var en viktig seier siden Charlottenlund også vant.  Vi møter de på lørdag, den kampen blir enda viktigere.  Vi skal legge ned en god treningsuke og gå all-in for å ta to poeng også i den kampen.  Det blir viktig for å beholde plassen i 1. divisjon. Elverum er moderklubben til Mia Østmoen Bjørnes.  Hun kom til Storhamar foran denne sesongen, etter kun ha spilt 2. divisjonshåndball tidligere.  Margrethe Sollie Warø, lagvenninne i Elverum ble også med til Hamar.

– Jeg trives veldig godt i Storhamar.  Jeg ble veldig godt tatt imot, jeg setter stor pris på mottakelsen jeg har fått, skryter hun. – Det har gjort overgangen fra Elverum ganske enkel.  Det er samholdet i laget, og egentlig alle personene i og rundt klubben som gjør at jeg trives veldig godt.

– De første ukene i ny klubb var det en trygghet å ha noen jeg kjente fra før.  Det var godt å ha Margrethe, som jeg spilte på lag med forrige sesong i Elverum. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Hvordan har du opplevd å spille i 1. divisjon?

– Det har gått ganske greit.  Så klart, det er stor forskjell på 2. divisjon og 1. divisjon.  Det har vært utfordrende til tider.  Det er som Heidi Tjugum målvaktstreneren min sa, at jeg ikke kunne forvente å gjøre det bra med en gang.  At det ville svinge i prestasjonene.  Så det var jeg på en måte klar over, men jeg synes det har gått bra.  Jeg føler jeg har tatt steget, bemerker hun. 


Hva er din styrke som målvakt?

– Det er jo høyden, ettersom jeg er 183 cm høy, humrer Mia.  – Rekkevidden er det som er min største styrke som målvakt. 


Et riktig valg å prøve deg i 1. divisjon?

– Ja, rett og slett, konstaterer hun.  – Det var på tide!Mia Østmoen Bjørnes får også brynet seg på enkelte treninger med Storhamar Elite.  Dette er viktig med tanke på ytterligere utvikling for målvaktstalentet.

– Når det er målvakter som ikke kan møte på elitelaget sine treninger, så får enten jeg eller Anna mulighet til å trene med dem.  Det er en stor fordel å få kjenne på skuddhastighet og balltempo i REMA 1000-ligaen.  Det er veldig nyttig og lærerikt.  De er smartere i skuddavviklingen enn det jeg møter på trening ellers og så kommer det litt mer varierte skudd, det gjør at jeg må holde igjen litt mer og jeg lærer mye når jeg er på treningene med elite, oppsummerer hun.

Foto: Stian Bye HøgsveenStorhamar Bredde vant sin 2. divisjonsavdeling i fjor og mange på laget har 1. divisjon som arena for første gang.

– Vi er et lag med mange spillere født 2003/04 og hvor eldste spiller er født i 1998.  Et forholdsvis ungt lag med mange fine ferdigheter.  Vi kan prestere bra når vi først gjør det godt.  Vi har god bredde og dekker alle posisjonene på en fin måte.  Det samspillet vi har klart å bygge opp over tid synes jeg er blitt ganske bra. 

– I starten var vi et ferskt lag og kjente ikke hverandre så godt.  Da var det vanskelig å få til samspill.  Etter hvert som vi har spilt kamper og hatt flere treninger i sammen har vi fått til et godt samspill, som gjør at jeg tror at vi kommer til å fortsette å gjøre det bra resten av sesongen, sier hun optimistisk. 


Fremover?

– Jeg ønsker at vi fremstår som i to siste kampene mot Oppsal og Levanger.  Det viser at det vi har i oss er nok til å slå alle lag.  Vi skal fortsette den gode driven og fokusere på det vi er gode på og holde oss i den flyten.  Vi kan ta poeng fra alle lag dersom vi presterer en god kamp, sier Mia Østmoen Bjørnes avslutningsvis.