Storfavorittene vant oppskriftsmessig, men Sola ga seg ikke uten kamp – Norsk Topphåndball

Storfavorittene vant oppskriftsmessig, men Sola ga seg ikke uten kamp

Alt annet enn Vipers-seier i cupfinalen mot Sola ville vært en gedigen overraskelse. Overraskelsen kom ikke, men Sola bør være svært stolte over det laget presterte.

Arendal/NTH: Mange av Vipers-spilleren har helt sikkert litt mere vondter i kroppen i dag enn det de normalt har når de spiller kamper mot lag her hjemme i Norge. Det var et tent, og nesten litt fandenivoldsk, Sola-lag som gikk på banen i en tilnærmet fullsatt Sør Amfi. Forsvarsspillet var tøft fra start, og Vipers-spilleren måtte virkelig slite for scoringene sine.

14 mål endte Vipers på i den første omgangen, mens Sola stoppet på 12, og det skal en god, Sofie Børjesson, i Vipers-målet, en god del av æren for.

Tøft forsvar – Sola imponerte med tøft og godt forsvarsspill i cupfinalen. Foto: Magnus Gulliksen

Vipers dro ifra etter 10 minutter

De første minuttene av den andre omgangen lignet veldig på den første omgangen, begge lag spilte bedre forsvar enn angrep, og målvaktene reddet mye. Tomålsledelsen Vipers hadde til pause økte ikke før den andre omgangen var 10 minutter gammel, og i løpet av noen få minutter ledet storfavorittene fra Kristiansand brått med fem mål.

Sola ga aldri på noen måte opp, men det kalde fakta er at nesten ingen lag i verden vil klare å ta fra Vipers en femmålsledelse i løpet av kampens siste kvarter. Sola klarte heller ikke det, og til slutt viste tavla i hallen, 30-23, i favør Vipers.

-Vi vant sølvet på fredag, og tapte gullet i dag, sa Viperstrener, Steffen Stagavik, etter kampen.

Steffen Stegavik var tydelig stolt av det laget har klart, ikke minst fordi nøkkelspillere som Kristina Novak, og Kristiane Knutsen var ute av laget med skade, i tillegg til at hans egen gravide kone, Camilla Herrem, naturlig nok ikke spiller.

Viperstrener, Ole Gustav Gjekstad, lot seg også imponere av finalemotstanderen.

-Ja både Sola i dag, og Byåsen på fredag, var gode og gjorde det vanskelig for oss. Det er bra, og jeg tror kanskje noen av jentene var litt ekstra nervøse på morgenen i dag, og det synes jeg vi kunne se litt i spillet vårt også. Men jeg er fornøyd med måten vi fullfører kampen i dag, og det er alltid veldig moro å vinne cupgull, smilte Gjekstad etter at pokalen var delt ut