Sto ikke distansen helt mot Runar – Norsk Topphåndball

Sto ikke distansen helt mot Runar

DHK hadde noen dårlige opplevelser mot Runar forrige sesong. Søndag var det nok av gode ting å ta med seg selv om resultatet til slutt ble nok en nedtur. Vestfoldingene vant 35-34 etter at DHK ledet med seks mål på det meste.

-Vi satte vel på en måte strek på stillingen 27-23. Da sa jeg til spillerne at merk resultatet, for nå prøver vi på noe vi ennå ikke er like gode på, forteller trener Kristian Kjelling.

Da hadde DHK hatt en god periode der de gikk fra 21-22 til ledelse 27-23 før Kjelling beordret laget fram i en offensiv forsvarsformasjon. Det slo ikke heldig ut. Duellene ble tapt i forsvar, redningene uteble, og Runar scoret enkle mål. Uroen fra det svake forsvaret tok spillerne med seg i angrep der avslutningene kom altfor raskt på dårlige sjanser. Et undertall i periodene der DHK gjorde flest feil hjalp heller ikke på, og Runar ledet plutselig 32-30. En ny utvisning, og Runar-seieren ble beseglet.

-Vi svinger litt, med noen veldig gode perioder, for så å slite både med forsvarsspillet og samarbeidet mellom målvakt og forsvaret. Det ga de to bakerst noen dårlige arbeidsbetingelser både mot Sandefjord lørdag og Runar i dag, mener Kjelling.

Emil Hansson var feilfri både på syvmeterkast og i åpent spill mot Runar, og dermed ble det ti mål på ham. Foto: Roy Martin Johnsen

Han så laget startet veldig bra, og de ledet hele 8-2 før det var spilt ni minutter. Da var det Runar som hadde en periode der forsvarsspillet ikke hang sammen, og de både bommet og gjorde tekniske feil i angrep. Tempoet var høyt i starten, og det passet DHK best.

Emil Hansson fikk tillit fra start, og han svarte med å bli lagets toppscorer med ti mål. Ellers var det igjen bakspillerne som var mest framtredende med Trym Korperud Johnsens fem mål som det beste.

David Walstad Haugstvedt, som scoret fem mål mot Sandefjord lørdag, scoret tre mot Runar. Alle i den første omgangen. Etter pause fikk han tøffere oppmerksomhet, og da svarte han med fire målgivende pasninger.

David som sleit med et brudd i hånden på slutten av sesongen, har brukt sommeren godt. Ukene med juniorlandslaget i EM i Slovenia gjorde ham godt. Laget åpnet med fire strake seire, men så ble det tøffere i sluttspillet, og laget ble til slutt nummer åtte etter å ha tapt kampen om 7. plassen for målvakt Isak Steinssons Island.

-EM ble en kul opplevelse der jeg følte jeg bidro inn i laget som kvalifiserte seg til neste års VM. Vi startet veldig bra, og burde nok vunnet en, kanskje to kamper til i mesterskapet, mener David.

David Walstad Haugstvedt viste mye av repertoaret sitt mot Runar lørdag. Helland Andersen endte opp på mesterskapets All star team. Foto: Roy Martin Johnsen

Han startet mesterskapet som høyreback sammen med Elverums Patrick Helland Andersen, men avsluttet som høyrekant da Norge trengte ham der.
-Jeg fikk se, og kjenne på kroppen hva internasjonale håndball dreier seg om, og fikk mange impulser fra andre håndballkulturer med hjem igjen, sier David.

Han oppsummerte prestasjonen sin i Follocup 2024 slik: -Helt greit. Jeg var bedre i dag enn jeg var lørdag. Da ble spillet mitt preget av noen tekniske feil og litt ubesluttsomhet, mener han selv.

DHK-trener Kristian Kjelling er ikke så overrasket over at ikke alt er på stell i det nye midtforsvaret hans etter såpass kort tid sammen.-Men det er også veldig mye bra i forsvaret vårt, spillet hos våre toere er på veldig høyt nivå, mener han. Foto: Roy Martin Johnsen

DHK spiller Fjellhammer-cup, med start torsdag. Da venter Bækkelaget kl. 20 i Lørenskoghallen. Lørdag møter de Halden kl. 17 i samme hall, mens det er plasseringskamp søndag. Øvrige lag i turneringen er Elverum, Runar og Fjellhammer.