Steffen Stegavik har ordet: «Rogalands beste kvinnelag i håndball spiller kvartfinale i European League» – Norsk Topphåndball

Steffen Stegavik har ordet: «Rogalands beste kvinnelag i håndball spiller kvartfinale i European League»

De siste to sesongene har vi som klubb flyttet listen litt høyere for hver sesong. Det startet med klubbens første medalje og bronse i REMA 1000 Serien og sølv i NM i sesongen 2020/21. I neste sesong fulgte laget opp med bronse i REMA 1000 ligaen og kvartfinale i Europa, etter å ha gått ubeseiret igjennom gruppespillet.


I år har vi i Sola allerede spilt ¾ av sesongen, vi henger med i medaljekampen i REMA 1000 ligaen, tok nytt NM sølv etter tap mot Vipers i cupfinalen, og vi har spilt oss frem til en kvartfinale i Europaligaen.
Kan vi flytte listen enda litt høyere?

Som i de foregående årene er vi også denne sesongen opptatt av at vi skal ha en lokal forankring i vår spillerstall, vi skal være Rogalands flaggskip på damesiden i håndball.

  • 18 av 24 spillere som har vært på banen for laget i årets sesong er født og oppvokst i Rogaland, i enten Sola, Stavanger, Sandnes, Nærbø, Varhaug eller Kverneland.
  • 60 % av spillerne jobber heltid eller deltid ved siden av å være toppidretts utøver i håndball.
  • 55% av spillerne tar fullt utdanningsløp ved siden av å være toppidretts utøver i håndball.
    (Den oppvakte leser vil se at det blir over 100% til sammen, så det vil si at noen faktisk både studerer og jobber utenom).


Disse tre faktorene nevnt ovenfor er kanskje mer vanlig i den norske REMA 1000 ligaen enn uvanlig.

Men ute i håndball-Europa er dette uvanlig. Alle våre motstandere så langt i Europaligaen har hatt hel proffe lag. Der våre spillere kommer rett fra jobb eller skole til trening, så har andre lag forutsetningene til å komme uthvilt til treninger. 

Nå på søndag skal vi møte Thüringer i kvartfinalen i European League. Ett tysk storlag som per nå ligger på 2. plass i den tyske serien. Ett lag som i de siste 12 sesongene har spilt 8 av de i Champions League.

Men heldigvis så er forutsetningen like når dommeren blåser i gang kampen!

Banen er 20×40 meter, begge lag får ha 7 spillere på banen, vi spiller med samme ball, målene er like på begge sider, vi har lov til å ta tre skritt, begge lag kan legge opp en taktikk mot hverandre og vi spiller i 60 minutter.

Men det er en fordel vi kan dra nytte av som ikke Thüringer kan få på søndag!

Vårt fortrinn på hjemmebane i Stavanger Idrettshall er dere i publikum. Vi håper å få fylle hallen, slik at vi får en bitteliten bedre forutsetning enn det tyske laget under kampen. Vi vil ha dere som vår 8 spiller på banen, og at dere heier på oss fra tribunen!  

Steffen og Kjetil, sammen med laget skal gjøre alt de kan i første kvartfinale på søndag på banen! Nå vil de ha håndball-publikummet på tribunen, og være vår 8. spiller. Foto: Kenneth McDowell.

Kjøp billett og støtt Sola i kvartfinalen!


Billetter til kampen finner du i Sola HK appen, eller på solah.woow.no

Ønsker du å ta med deg ditt eget håndball-lag, har vi rabatterte klubb-billetter. Send en e-post til siri@sola-hk.no for mer informasjon!