Sprang fra start til slutt – og tar viktige poeng med hjem til Sola – Norsk Topphåndball

Sprang fra start til slutt – og tar viktige poeng med hjem til Sola

Sola leverte en god bortekamp i Targu Jiu lørdag ettermiddag, og sikret seg en solid seier og 2 viktige poeng i gruppe D.

Det var hjemmelaget som åpnet målkontoen først, men publikum fikk ikke se en målrik start på kampen. Etter fem spilte minutter hadde Sola spilt seg i ledelsen på stillingen 2-3.

Sola utnyttet effektivt dårlige returløp hos det rumenske laget, og fikk muligheten til å sette fart i eget angrepsspillet. I forsvar sto vi igjen solid, og tvang Targu Jiu til å gjøre tekniske feil. Gjestene fortsatte å dra ifra, og halvveis i første omgang hadde vi opparbeidet oss en firemåls ledelse 5-9.

De neste minuttene var det hjemmelaget som tok mer tak i kampen, og det var Sola som fikk notert noen tekniske feil, samt måtte spille to minutter i undertall. Targu Jiu spilte seg helt opp i ryggen, og lå bare ett mål bak med mindre enn ti minutter igjen av omgangen.  Gjestene avsluttet omgangen sterkt, og sprang regelrett over Targu Jiu og økte ledelsen fra 9-10 til 9-18 som var resultatet til pause.

I andre omgang fortsatte Sola å dominere, og Malin Holta økte ledelsen til ti mål ett minutt ut i omgangen. Forsvaret fortsatte å jobbe godt, og rumenerne fikk ikke til å spille seg til gode avslutningsmuligheter. I angrep viste Sola god tålmodighet, og fikk utnyttet Targu Jiu’s svakheter i eget forsvar.

Selv om Targu Jiu utover i omgangen klarte å redusere ledelsen til seks mål, var aldri seieren truet. Steffen og Petter fikk rullert godt på troppen, og hjemmelaget virket tidvis motløse. De siste minuttene kontrollerte bortelaget kampen fullstendig, og sikret seg en overbevisende 21-31 seier. Camilla Herrem ble toppscorer for Sola med imponerende 7 mål, mens Ine Skartveit Bergsvik sto en strålende kamp i mål med en redningsprosent på 47,5%.

Med denne seieren tar Sola med seg to nye poeng hjem, og nå venter en ny tøff bortekamp i Europaligaen mot Motherson Mosonmagyarovari neste helg. Men først er det hjemmekamp mot Aker i Åsenhallen førstkommende onsdag.