Foto: John Vint

Spono vant kampen, men Fana er videre til 3. kvalifiseringsrunde i EHF European League

SPONO ble for sterke søndag kveld, men med tolvmålsseier sammenlagt, sikret Fana avansement i E-cup.

Fana skriver dette på sine hjemmesider:

Ikke fullt så mange på tribunen i dag som i går, men stemningen var der likevel. Spono startet best, og ledet både 1-0, 2-1 og 3-2. Men det var før Aurora Hatle utlignet til 3-3 etter drøye seks minutter spill og Olivia Lykke Nygaard fortsatte trenden fra i går.

Men slurv hos Fana gjorde at Spono raskt overtok ledelsen igjen og gikk opp til 3-5 med to raske angrep. For der Spono lyktes «med det meste» gikk det litt i  ball for Fana sånn i starten av kampen. Og der det ofte var stang inn i går, ble det stang ut i dag. Og etter knappe 13 minutters spill la Erlend Lysand time-out kortet, stillingen var da 5-8 og det var på tide med en liten korrigering. Uten at det hjalp så veldig mye sånn med en gang.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Men til slutt løsnet det og sakte med sikkert plukket jentene inn ledelsen til Spono, som på et tidspunkt var 5-10. Med ti minutter igjen til pause var Fana fremdeles bak med tre mål, det var nesten som om rollene var byttet på fra i går.

Begge lag både fikk og gav både straffer og to-minuttere og med fem minutter igjen til pause var det kun ett mål som skilte. Og på åpent mål kunne Marit utligne til 15-15. Nå gikk det fort, Celine Solstad kontret inn 17-16, Spono utlignet og gikk på nytt opp i ledelsen. Sara fikk en utvisning og Spono fikk en utvisning før pauseresultatet ble 18-18.

Oda la på til 19-18 et par minutter uti andre omgang, Marit økte til 20-18 og håpet steg hos publikum. Var det nå det skulle snu? Men det er gode målvaktsprestasjoner i begge ender av banen, så ble det ingen stor luke. Og ved halvspilt omgang utlignet Spono til 21-21 på straffe. Før vi kunne utlignet til 22-22 etter at Spono fikk en spiller utvist for tredje gang. Men det gikk ikke denne gangen. Marte utlignet derimot til 22-22 et par minutter etterpå.

Spono valgte time-out kortet da omtrent halve omgangen var spilt og stillingen var som ved start – uavgjort.

Målvaktene til Spono hadde gjordt hjemmeleksen sin mellom kamp en og to, og det var fremdeles uavgjort med ti minutter igjen å spille. Ikke en gang straffene våre ville inn i kveld. Men lobben til Sara virket ennå og ny redusering til 25-25. Nummeret før vi ble avblåst for passivt utlignet vi til 26-26, Spono la på til 26-27 og Fana tok time-out.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Lina reduserte til 27-28 med under fem minutter igjen å spille – og både puls og spenning var stigende kan du si. Og da hun med en skikkelig suser fastsatte sluttresultatet til 28-31 kunne vi puste igjen.

For, vi vant kanskje ikke kampen i dag, men vi vant slaget om 3.runde kvalifiseringsplassen.

Banens beste hos oss ble i dag Celine, og nå er det onsdagens kamp mot Tertnes det gjelder, 8-dels finale i NM. Følg med for mer info om den kampen.