Spent Kenneth: – Ikke overrasket om vi setter ny rekord i antall frikast – Norsk Topphåndball

Spent Kenneth: – Ikke overrasket om vi setter ny rekord i antall frikast

Det er en knalltøff motstander som venter Storhamar i ettermiddag. Magura Cisnadie sparer ikke på kruttet i angrep.

Storhamar ankom Romania etter en lang reise torsdag ettermiddag. Laget har trent en økt i kamparenaen og hatt noen økter et treningsstudio, i tillegg har de hatt spillermøter og lagt de siste forberedelsene for dagens match.

Vi tok en liten prat med Kenneth før kampen som starter kl. 16.00 norsk tid. Den går direkte på Viaplay, i tillegg er Anders Amdahl og Radio Hamar i Romania og kommenterer matchen live.

– Reisen ned hit gikk helt etter tidsskjema. Alt er bra her nede, god mat, fine rom og en fin by. Axel og jeg har brukt mye tid inne på hotellet til å analysere Magura på video. Vi brukte også mye tid før vi reiste ned, for vi ønsker å være best mulig forberedt, sier Kenneth.

– Magura er en krevende motstander, med bakspillere som hele tiden søker rom, det kommer til å bli duell på duell og en tøff kamp. I etablert forsvar kan vi ikke slappe av ett eneste sekund. De har en svært krevende spillestil. Er det et lite rom ledig, smetter de inn. Forsvarsmessig er de litt ustrukturerte, og bytter en eller to spillere. Til tider kjører de et voldsomt tempo. Løper de mye, skal vi løpe enda mer, sier Gabrielsen.

GODE MINNER: Storhamar vant sist de spilte i Romania. I ettermiddag skal de bryne seg på tøffe Magura Cisnadie.

Det er tillatt med 200 tilskuere i hallen, og selv om de ikke får ha stinn brakke, blir det garantert stemning på tribunen i hallen som rommer totalt ca. 800 tilskuere.

– Det er en ganske intim hall, så her blir det trøkk, sier Kenneth, som har troen på at Storhamar kan hamle opp med rumenerne.

I de rumenske serien ligger Magura en plass foran Gloria Buzau, som Storhamar slo ut i kvaliken.

– Jeg er optimistisk på egne vegne. Vi er fullt kapable til å matche Magura. Det er som sagt et annerledes lag å forberede seg på, for det blir sykt mange dueller å hanskes med for oss. De trøkker på og trøkker på. Jeg ser ikke bort fra ny rekord i antall frikast når vi står i forsvar, sier Gabrielsen.

TV-KAMP: Emilie Hovden og Storhamar spiller kl. 16.00 i ettermiddag. Kampen vises på Viaplay.

Storhamars daglige leder Kamilla Sundmoen er spent foran den første gruppekampen i Europa League.

– Det blir fint å komme i gang. Det er bra vi får spilt kampen, for det har blitt noen utsatte kamper i Champions League og Europa League denne helgen på grunn av situasjonen samfunnet er i nå. Jeg er spent på atmosfæren og trøkket i hallen, sier Sundmoen.