Spår fartsfylt, historisk semifinale – Norsk Topphåndball

Spår fartsfylt, historisk semifinale

For første gang skal to norske herrelag møtes i europacupsemi. Vi kan vente oss tempo, tøffhet og masse mål.

I alle fall hvis vi skal tro spådommene fra Drammens Gøran Sørheim og Nærbøs Tord Haugseng, som begge har store forventninger til de to oppgjørene når lagene møtes til semifinale i EHF European Cup.

– Jeg tror det blir to fartsfylte kamper. Det pleier å være høyt tempo, og det liker vi. Så tror jeg vi også kommer til å se gode forsvarslag. Det blir to tøffe kamper, fastslår Gøran Sørheim.

– Jeg forventer mange mål, fra to lag som liker å løpe. Det gjelder bare for oss å holde det jevnt, og ikke falle bakpå tidlig, som vi har gjort enkelte ganger. Ligger du under med fem, så kan du ikke bare bukke under, men du må hele tiden kjempe for å holde differansen så lav som mulig, siden det kommer en kamp til, sier Tord Haugseng.

Lagene møtes første gang i Drammenshallen lørdag kl. 20.00, før det hele skal avgjøres i Nye Loen søndag 1. mai kl. 18.00. Mellom der skal begge to ut i andre kvartfinalekamp i det hjemlige sluttspillet, etter å ha startet med hver sin solide seier. Det er med andre ord travle dager, og ikke alltid like lett å nullstille.

– Det er en jobb å klare det, men vi er inne i en bra periode nå, hvor vi spiller god håndball. Da er det lettere gå fra kamp til kamp, og vi kjenner trygghet i det. Men ja, vi må nullstille for hvert oppgjør, sier Sørheim i Drammen.

– Vi kom hjem fra Trondheim torsdag morgen, og etter litt søvn var det å våkne og dra på trening igjen, og da kunne vi rette blikket mot semifinalen. Det var lov å suge litt på karamellen etter onsdagens seier mot Kolstad, men vi vet at den neste kampen kommer fort. Det blir gøy, men jeg er spent på om vi vil føle e-cup-stemningen når det er Drammen vi skal møte… Det kommer nok når det nærmer seg. Det er noe med det når vi får utenlandske dommere og trøkket i hallen møter oss, sier Haugseng.

– Hvordan blir det å spille europacupsemi?

– Først og fremst blir det veldig, veldig gøy. Det er stort for oss og klubben. Det er lenge siden Drammen har vært i europacupsemifinale nå, og vi merker jo at det snakkes om de gamle bragdene. Snakker man om Drammen, så kommer finalen og seieren der (1996) raskt opp i samtalen. Det sitter i hallen og er en del av klubben vår, sier Sørheim.

– Vi merker det er et ekstra trykk her nå, ja. Det er dette alle lag trener for, og vi har merket i løpet av de siste to ukene at det er mye mer tak og mer seriøst på trening enn vanlig. Det er da det er gøy å spille håndball, og vi så resultatet av det mot Kolstad, sier Haugseng i Nærbø.

– Hva kjennetegner Drammen pr. dags dato?

– Vi snakket om det her i går: Drammen er ikke langt bak Elverum for tida. De ser veldig dyktige ut i det spillet de har vist de siste kampene. Det er en grunn til at Drammen er det eneste laget vi ikke har slått. Vi er nok en drømmemotstander for dem, og sånn sett skulle nok vi heller spilt mot laget fra Sveits. Samtidig: Det blir noe annet når det er europacup og står så mye på spill, svarer Tord Haugseng.

– Vi er et godt kollektivt lag, med mange gode spillere, og vi holder tempo i spillet vårt, fastslår Gøran Sørheim.

– Og hva kjennetegner Nærbø?

– Et lag med mange gode kvaliteter. De holder et høyt tempo, og kan mønstre et forsvar som ikke så mange andre lag i REMA 1000-ligaen er i stand til. 6-0, 3-3, 5-1, man vet aldri helt hva man får når man møter Nærbø. De har spilt sammen lenge, mange av dem siden juniortida, og de kjenner hverandre godt, sier Drammen-spilleren.

– Vi er den samme gjengen, som ønsker å prøve få til noe utenom det vanlige. Vi håper på en jevn kamp i Drammen på lørdag, så fullt hus hjemme mot Kolstad til uka, før det braker løs mot Drammen i Nye Loen i den avgjørende semifinalen, oppsummerer Tord Haugseng.

EHF European Cup 2021/22

Semifinale 1: Drammen HK – Nærbø IL 23. april kl. 20.00

Semifinale 2: Nærbø IL – Drammen HK 1. mai kl. 18.00

I den andre semifinaleduellen møtes Alingsås HK (SWE) og CS Minaur Baia Mare (ROM).