Spania forsvarte EM tittelen fra 2018 – Norsk Topphåndball

Spania forsvarte EM tittelen fra 2018

Spania mot Kroatia, tittelforsvareren fra 2018 mot utfordreren, som aldri har stått igjen på toppen De to lagene møttes i bronsefinalen i EM 2014, den kampen vant Spania med ett mål.

Kroatia tok føringen i kampen før Spania våknet og «tok igjen». Og som i hovedrunden, der det endte uavgjort, ble også starten av kampen en tett affære. Kroatia hadde enorm støtte i publikum så det var til tider «vanskelig å høre fløyten», og da Spania tok time-out med 7-10 ledelse til Kroatene kokte det i hallen. Lagene gikk til pause med 12-11 ledelse til Spania, da hadde Kroatia, som startet så bra, kun scoret ett må de siste 12 minuttene av omgangen.

Andre omgang startet bedre for spanjolene enn den først gjorde, og etter at de brukte kun fem minutter på å gå opp til 16-12 så Kroatia så seg nødt til å ta time-out. Det ble en effektiv time-out, for Kroatia reduserte kjapt til 16-14.

Kroatia utlignet på 18-18 og da var det skikkelig kaos, eller Texas, for å sitere kommentatorene. Med åtte minutter igjen av finalen stod begge lag og stanget i angrep, de gjorde feil på feil og ingen fikk noe som helst gratis. Fire minutter før full tid stod det 19-19 og Spania fikk en spiller utvist. En tabbe vil noen si fra Kroatia sin målvakt og en Spansk målvakt som ikke nådde inn i mål igjen tidsnok førte til en scoring til hvert lag, 20-20. Spania fikk straffe med knappe minuttet igjen og på stillingen 21-20 til Spania gjorde Kroatia en teknisk feil og Spania la på til 22-20. Og for andre gang på rad er Spania Europamester.