Sondre Skolid viste seg fram i storseier – Norsk Topphåndball
Foto: Roy Johnsen

Sondre Skolid viste seg fram i storseier

Sondre Ovid Skovli er IL ROS-eiendom, og låner den gamle plassen til August Baskår Pedersen i DHK-garderoben, mens han låner plassen til skulderskadde Hermann Gabriel Vildalen på banen. Han har vært på lagoppstillingen flere ganger i eliteserien i høst, men det har blitt med syv-åtte målløse minutter i bortekampen mot Fjellhammer. I fjerderundekampen mot 2. divisjonslaget Bodø onsdag fikk han lov av trener Kristian Kjelling til virkelig å utfolde seg etter pause i NM-kampen i Drammenshallen.
Fem mål ble det på ham mot, i tillegg til masse spilletid i DHKs midtforsvar.

Sondre Ovid Skovli gikk inn og tok skytteransvar fra første angrep etter pause. Fem mål ble det på ham i NM-kampen mot Bodø. Foto Roy Johnsen.

– Jeg håper jo at jeg også skal få en fast plass i DHK-garderoben med tid og stunder. I dag var det fint å komme inn i kampen når den hadde satt seg litt og vi hadde god kontroll. Da blir det en litt roligere inngang til det hele. Alt går jo så veldig mye raskere, og jeg prøver å henge med så godt jeg kan, forteller Sondre.
-Og så skal vi huske at dette var et nivå ned på motstanden jeg vanligvis har i ROS også, minner han om.
Sondre kom til NM-kamp med DHK fra landskamper mot Danmark med 2004-landslaget, der han imponerte med seks mål i sin debutkamp på bortebane.
-Det er greit å ha med seg den godfølelsen fra landslaget inn i DHK-aktivitet, sier NTG-eleven.
Han kom til IL ROS og spill i 1. divisjon fra spill i samme divisjon med Fold i Bærum. I den sammenhengen er det litt viktig for ham å påpeke at han er fra Skui opprinnelig. Og at han fylte 18 år for en drøy uke siden.

Sondre Ovid Skovli.

Trener Kristian Kjelling kjenner gutten godt fra NTG, og sammen har de lagt en DHK-plan for ham. Den innebærer spill med IL ROS denne sesongen.
-Vi støtter IL ROS i deres kamp for å overleve i 1. divisjon, og Sondre skal spille der, og trene med oss når det passer med deres kamper sammen med treningsbelastningen for ham totalt sett, forteller Kjelling.
Han ser allerede veldig mye i Sondre, og har registrert en veldig utvikling de siste sesongene. Til å begynne med ble han sett på som en veldig god forsvarsspiller, men nå leverer han full pakke.
-Sondre har en enorm fysikk, han er seriøs og har treningsvilje, og han har et stort potensial, oppsummer Kjelling.

Tett midtforsvar gjorde at Andreas Björkman-Myhr (t.v.) fikk hjelpen han trengte til å holde Bodø ned på en håndfull mål de første 30 minuttene.
August Olsen Storbugt ble DHKs toppscorer mot Bodø med syv mål.
Forsvarsspillet før pause var topp, noe kun fem baklengsmål forteller.

Kjelling syntes laget hans opptrådte veldig profesjonelt i NM-kampen mot en motstander de visste de var veldig mye bedre enn. 18-5 sto det til pause, i en omgang der konsentrasjon og fokus var på det nivået en trener ønsker når motstanden kommer fra 2. divisjon. Han var sikkert også fornøyd med at Ola Romsaas leverte tre praktmål av klassisk Ola-merke i de minuttene han slapp til unggutten før pause. Konsentrasjonen var også veldig god de ti-tolv første minuttene av den andre omgangen, til ledelse 31-10, men så ble nok DHKs forsvarsspill preget av at Kjelling valgte å bruke ukjente konstellasjoner i midtforsvaret i nesten hele omgangen. Ovid Skovli spilte mye, sammen med både Kristian Rammel og August Olsen Storbugt. Mens Kjelling valgte å holde både Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg på benken.
-Sondre har ikke trent så veldig mye forsvar med oss, og det var helt naturlig og veldig synlig at det falt litt utover i kampen, mener trener Kjelling.

Ole-Henry Dahl scorer her lagets mål nummer 40 etter 54 minutter. Det kostet ham dyrt!

Størst jubel på benken ble det da Ole-Henry Dahl kontret inn DHKs mål nummer 40 i kampen da kampuret rundet 54 minutter. Laget har nemlig noen interne regler, og 40-målsregelen sier at den som scorer det målet, ja han må stille med en kasse med leskende drikke til resten laget ved neste passende anledning.

Kjetil Gaustad får blomster og bursdagsgave av Vegard Svalebjørg, daglig leder i klubben.

Ellers var det også stor jubel og trampeklapp både på banen før kampstart, og i DHK-garderoben etter kampslutt. Kjetil Gaustad, klubbens viktigste ressurs rundt laget, fylte 60 år onsdag. Det ble blomster og offisiell gave på banen, og så holdt trener Kjelling tale i garderoben etterpå på vegne av ham selv, støtteapparatet og spillerne. Før han overøste Kjetil med gaver og klemmer.
Kort oppsummerte Kjelling sine egne og spillernes opplevelse av Kjetil i fire ord: En helt fantastisk kar!
Vi stiller oss i køen av gratulanter.

Kampfakta, NM 4. runde:
Drammen HK – Bodø HK 44-21 (18-5)

Drammenshallen – 327 tilskuere.
Dommere: Vegar K. Kalleløkkebakken og Pål A. Valbjør.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristian Rammel 1, Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 3. Ola Romsaas 3, August Olsen Storbugt 7, Viktor Peteren Norberg 5, Sondre ovid Skovli 5, Markus Foslund Niva 4, Gøran Sørheim 2Espen Gommerud Våg 1,Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien 4, Ole-Henry Dahl 6.
Toppscorer Bodø: Erik Nordskag 6.

Øvrige NM-resultater: Halden-Kolstad 25-31, Elverum-Sandnes 40-22, Haslum-Nærbø 31-34, Fjellhammer – Viking TIF 44-21, Kristiansand – Nordstrand 42-25, ØIG Arendal – Bækkelaget 33-21, Runar – Bergen 42-32.
Trekningen av kvartfinalen foregår fredag kl. 16.00. Direkte på NHF sine Facebooksider