Solid innsats gav 2 nye poeng – Norsk Topphåndball

Solid innsats gav 2 nye poeng

Ryger tar sin andre seier på rad når de vinner 25-19 mot Tiller i Hetlandshallen. Gjestene yppet seg i starten, men med en herlig laginnsats og tøft forsvarsspill var det etter hvert liten tvil om hvor poengene skulle ta veien.

Tiller kom fra etmålstap i lokaloppgjøret mot CSK i serieåpningen og viste at selv om de er nyopprykket så har de kvaliteter som gjør at de kan ta poeng fra flere. Gjestene gikk respektløst til verks, utnyttet slurv i vårt angrepsspill og tok en 2-0 ledelse. Nesten 6 minutt tok det før vi satte inn vår første scoring, men allerede fra start av kampen fikk gjestene smake på vår forsvarsmur. Tøffe dueller gjorde at Tiller måtte jobbe for sine avslutninger, i andre enden av banen fant vi mer ut av motstander og fikk mer flyt i angrepsspillet og tok initiativet i kampen og førte med 2 og 3 mål. En god avslutning gjorde at vi ledet med 4 til pause.

Stordgutta i midten her med 5 mål i kveldens kamp. Foto Trine Nessler Wichmann

Utover i 2. omgang var det lite tvil om hvor seieren skulle ende. Vi leverer en solid laginnsats, står på for hverandre og bakover gir vi Tiller mye juling. På det meste er vi oppe i en 8 måls ledelse, men med en rotete avslutning slipper vi inn noen enkle mål som gjør at det tilslutt ble 6 målsseier og ny to poenger i sesongens første hjemmekamp.

Vi har fått en god start på sesongen med to strake seire. Vi har møtt to nyopprykkede lag og «på papiret» var det kamper vi burde og skulle vinne om vi skal henge med lagene på øvre halvdel av tabellen. Men idrett er ikke matematikk, nyopprykkede lag i starten på sesongen er alltid vrient, og når vi nå har sikret oss 4 poeng etter to overbevisende seire er vi selvsagt strålende fornøyd.

På en kveld der laginnsatsen var vår viktigste seiersfaktor fikk Linus blomsterbuketten fra Musegatens blomster som tegn på vår beste spiller.

Neste kamp er borte mot Storhamar om halvannen uke, neste hjemmekamp er mot Grenland 2. oktober.