Solid håndverk da OSI ble utspilt i Jotunhallen – Norsk Topphåndball
Kristoffer Norgren Olsen var en av dem som satte fart i Sandefjord fra start mot OSI. I løpet av de første 30 minuttene skåret han hele åtte ganger! Foto: Sandefjord Håndball

Solid håndverk da OSI ble utspilt i Jotunhallen

Sandefjord hadde en jobb å gjøre i Jotunhallen søndag, og den gjorde de bra. Et OSI-lag uten et par av deres fremste profiler klarte aldri å gi hjemmelaget kamp om poengene, selv om tidligere STIF/SH-spiller Sondre Kjendalen gjorde sitt ytterste med 10 mål. Han ble kampens toppskårer og naturlig nok også kåret til sitt lages beste spiller.

41-25 er ikke annet enn utklassing, og det er sjelden Sandefjord-gutta kommer opp i de sifrene. Det er bare tredje gangen denne sesongen (40-30 over Nordstrand og 41-17 over Fyllingen), og i motsetning til i noen tidligere tilfeller kom seieren etter to jevnt gode omganger. Pauseresultatet 22-14 vitner jo om at løpet var kjørt for gjestene, men hjemmelaget ga seg ikke med det, kjørte på videre og vant den andre omgangen med like mange mål som den første.

Det som var fint å se søndag var hvordan trener Einar Veierød disponerte mannskapene sine. Riktignok måtte han, som vi fortalte før kampen, klare seg med noen av de mest sentrale spillerne på grunn av skader/sykdom, men det virket som om resten av gjengen klarte seg utmerket likevel. Og det var mange som fikk vist seg fram, fikk vist at de banker hardt på døra og vil være med.

Unggutta leverer
Det gjelder jo særlig unggutter som Mikkel Ertsås og Martin Lundquist, som har tøff konkurranse om plassene som bakspillere, men også Lasse Døsen, Erlend Strand og Jakob Petrzela. Sistnevnte noterte seg i målprotokollen hele fem ganger fra sin strekposisjon og gjorde dessuten manns jobb i midtforsvaret. Og det gjaldt Magnus Galabuzi Segujja, politistudenten som fikk mer spilletid enn vanlig og som nok en gang viste at han har et stort og uforløst potensiale som bakspiller.

Og så vet vi at Kristoffer Norgren Olsen og Erlend Johnsen kan skåre mange mål bare de får ballen, og at keeper-duoen Johan Bergqvist/Sander Akerlie holder skyhøyt nivå.

Maks uttelling
Vi ledet 6-2 etter seks minutter og 10-3 etter ti. Åtte av målene kom fra en kantspiller. Snakk om å få uttelling for strategien om å få mer ut av ankomstspillet!

Det var egentlig bare Sondre Kjendalen som klarte å skape bryderi for Sandefjord-forsvaret. I toppskårerne Christian Daviknes og Chris Inglingstads fravær ble OSI en betydelig enklere oppgave for hjemmelaget enn de kunne blitt. Ikke for det, de puttet 25 baller bak SHs keepere og skåret med det ett mål mer enn det som Veierød regner som godkjent, men en god del av dem kom som følge av stillingen i kampen. Sandefjord-gutta var ikke like skjerpet hele tiden, rett og slett.