Sola: – Viktig seier på kontinentet – Norsk Topphåndball

Sola: – Viktig seier på kontinentet

Før lørdagens kamp lå Sola på en første plass i gruppe D i Europaligaen. En kvartfinaleplass ligger i egne hender, og i Mosonmagyarovari møtte de en full hall, og god stemning fra ungarske supportere.

Det var hjemmelaget som startet best, og gikk kjapt opp i en 4-0 ledelse når det var spilt under fire minutter. Sola jaktet sin første scoring i kampen, og like etter reduserte Lene Kristiansen Tveiten til 4-1 fra straffemerket. Nå meldte gjestene seg mer på i kampen de neste minuttene, og når ti minutter spilt utlignet Camilla Herrem på en flott kontring til 6-6.

Kun halvminuttet etter tricket #77 Sola i ledelsen for første gang i kampen. De neste minuttene fulgte lagene hverandre tett, i det som viste seg å bli en fartsfylt omgang med to lag som spilte rask håndball og sto solid i forsvar. Nå var det bortelaget som tok over føringen i kampen, og spilte seg til en fem måls ledelsen 13-17 de neste minuttene. En fantomredning av Ine Skartveit Bergsvik gjorde at Sola klarte å øke til seks mål ledelse til pause 16-22.

Andre omgang startet ikke like målrikt, 18-23 sto det på resultattavla etter fem spilte minutter. Og det var bortelaget som tok initiativet etter pause, med ett Sola-lag som ikke helt fant tilbake til flyten som de hadde i siste del av første omgang. Med i overkant av 15 minutter igjen hadde ungarerne klart å redusere til 22-24, og Sola benken tok time-out.

Bortelaget klarte å holde Mosonmagyarovari bak seg, men det ble tydelig at de siste ti minuttene kom til å bli en hard arbeidsøkt. Ine Skartveit Bergsvik sto strålende bakerst, og var sterkt medvirkende til at Sola fortsatt holdt en fire måls ledelse kun syv minutter før slutt. Et hjemmelag som ikke hadde tapt på hjemmebane denne sesongen, uansett liga, gav derimot aldri opp. Med viktige poeng i potten, før muligheten for å avgjøre på hjemmebane neste helg, beholdt også gjestene fokus og til slutt var det Sola som kunne juble for 29 – 34.

Nå avgjøres kvartfinaleplass neste lørdag, i Stavanger Idrettshall klokken 16:00. Be there 🙂 Billetter finner du i Sola HK appen eller via sola-hk.no