Sola videre i NM, og klar for kvartfinale! – Norsk Topphåndball

Sola videre i NM, og klar for kvartfinale!

Det var klart for ukens første oppgjør mot Romerike onsdag kveld. Oppgaven var enkel, og ingen tvil om hva som gjald. Vinn eller forsvinn, og vinneren ville være ett steg nærmere Final8 i februar i Arendal.

Romerike fikk inn kampens første scoring, og doblet ledelsen fra 7-meter merket etter fire minutt. Sola fikk en litt trå start på kampen, der avslutningene endte i skuddbom eller stangskudd. Det skulle gå nesten syv minutter før gjestene fikk sin første scoring, signert Kristina Novak. Sola hadde et godt defensivt forsvarsarbeid, så stillingen viste kun 2-1. Minuttet etter utliknet samme spiller, og lagene sto likt.

Etter 12 minutter var Sola i ledelsen for første gang i kampen, scoret på en flott kontring. Men omgangen ble en jevn start mellom de to eliteserielagene. Gjestene sto bra i forsvar, men sleit tidvis med å finne eget spill fremme i angrep. Like før det var spilt 20 spilte minutter, scoret Live sikkert på straffe, og vi hadde snudd kampen.

Inn mot pause klarte Sola å doble ledelsen, og lagene gikk i garderoben på stillingen 8-12. I pausen sa Steffen seg fornøyd med forsvarsspillet og keeperspillet i første omgang, men ønsket seg seg flere mål fremover og flere kontringer.

Romerike fikk ikke helt has på Kristiane, som satt omgangens første scoring i kampens siste omgang. Hjemmelaget tok i bruk ureglementere virkemidler når de prøvde å stoppe Martine på linja, som resulterte i to utvisninger. Dette viste Sola å sette pris på, og etter fem minutter var vi foran med syv mål. Oslo-laget hadde da funnet nettmaskene kun en gang i andre omgang.

Sola spilte bedre og raskere angrepsspill, og lot ikke hjemmelaget nærme seg i målprotokollen før siste omgang var nærmere halvspilt. Da fikk Romerike inn noen scoringer, og med 15 minutter igjen var Sola kun fem mål foran.

Dette gav hjemmelaget ny energi, og når de klarte å kneppe inn forspranget til Sola og var kun 3 mål bak så Sola-benken seg nødt til å ta en time-out for å justere laget inn. Dette virket, og vi fikk igjen fart på spillet, og fant igjen de gode lukene og skuddmulighetene i angrep. Med fem minutter igjen av åttendedelsfinalen var Sola igjen foran med 7 mål.

I kampens siste minutter var det ingen tvil om at det var Sola som skulle få med seg seieren hjem. Vi får dermed fortsette reisen mot Final 8 i Arendal i februar, og er videre i NM. Kampen endte 21-30, og Kristiane Knutsen ble kåret til vår beste spiller.

Trekningen av kvartfinalene skjer fredag 21. oktober kl. 16.00.

Vi vil ha deg på kamp i Åsenhallen på søndag!

Søndag er det klart for ny kamp mot Romerike Ravens, den gang i Åsenhallen klokken 18:00.
Sikre deg billett, og bli med å hei oss frem mot full pott mot Oslolaget denne uken. Billetter kjøper du i Sola HK apen eller solah.woow.no