Rinka Duijndam stengte målet da Sola vant toppkampen mot Schaeffler i European League – Norsk Topphåndball

Sola slo Schaeffler i toppkampen i European League søndag kveld.

Begge lag sto med to seire og fire poeng etter henholdsvis seier over HC Podravka og Nykøbing. Sola fikk en fantastisk start på kampen og løp ifra ungarerne. Etter kort tid ledet de 6-1. Den ledelsen holdt de på gjennom hele omgangen og puseresultatet var 19-13.

Etter hvilen var ikke Sola like påskrudde. Det gikk ikke mange minuttene før ledelsen kun var på tre mål og Steffen Stegavik tok timeout. Det hele var plutselig ikke like komfortabelt som det lenge så ut til å bli.

I andre omgang var det gjestene som startet best. Sola sleit med å finne ut av DVSC Schaefflers offensive forsvar, og ungarerne luktet på muligheten for å snu kampen. Etter 12 minutter sto det likt på tavla med 22-22 og Sola tok time-out. Hjemmelaget fikk satt flere av sine sjanser, og bakerst sto en strålende Rinka Duijndam som virkelig hadde bestemt seg for å stenge buret. Fra det var spilt 12 minutter til det 29 minuttet i omgangen slapp hun kun inn to (!) mål.

Sola står nå ubeseiret, med seier mot de tre andre lagene i gruppe C – og har hatt en virkelig god start på årets Europaliga. En start som kan vise seg å være svært viktig når regnskapet skal gjøres opp om hvem som får billett videre til kvartfinale i turneringen.

Sola vant 30-25 og har dermed festet grepet om gruppeseieren for alvor.