Sola: – Stor-seier etter solide 30 minutter – Norsk Topphåndball

Sola: – Stor-seier etter solide 30 minutter

Et ungt og nytt Romerike lag, med store utskiftninger fra sist sesong ventet Sola i Skedsmohallen søndag. Et lag vi har hatt god kontroll på de siste sesongene, men det var hjemmelaget som startet kampen best.

For det var Ravens som tok mest initiativ i kampen fra start. Gjestene spilte seg til gode Sola-sjanser, men en god keeper hos hjemmelaget startet bra med gode redninger. Etter fem spilte minutt sto det 4-2 i favør hjemmelag. Bortelaget kom ikke helt i gang fra start, og man fikk se et lag som ikke fikk satt eget forsvarsspill og i andre enden av banen slet med skudd uttelling og tekniske feil.

Hjemmelaget fikk mye energi av god start, og ledet på det meste med 5 mål. I minuttene inn mot halvspilt omgang våknet Sola litt mer, og en suser fra Malin Holta i det 17. spilleminutt så var ledelsen krympet til ett mål 8-9. Hjemmelaget holdt allikevel på initiativet og ledelsen i kampen inn mot pause, og lagene gikk til pause på stillingen 14-12.

Ett håp om en litt mer påskrudd omgang, hvor vi fikk satt godt defensivt spill og bedre effektivitet i angrep viste seg tidlig i andre omgang. Kun ett minutt var spilt før det sto likt mellom lagene 14-14, og Sola fortsatte å male på og viste ett helt annet initiativ i kampen. 10 minutter ut i omgangen var det bortelaget som ledet med fem, 16-21.

Laget gav god respons på pausepraten fra trenerteamet, og halvspilt siste omgang var det Hege Holgersen Danielsen som fikk æren av å sette inn målet som gav ti måls ledelse til gjestene 16-26. Ravens hadde skikkelig måltørke, og klarte ikke å stoppe ett effektivt Sola-lag i forsvar. Det ble tydelig at kampen kom til å ende med poeng med hjem på flyet til Sola, og flere av spillerne fikk minutter på banen i løpet av kampens siste omgang.

En kamp med to helt ulike kampbilder i de to omgangene, men solid levert av Sola i kampens siste 30 minutter og ny seier i boks, 18-36. Solas beste ble kåret til Malin Holta, med totalt 11 scoringer.

Nå venter en kamp-pause med landslagssamling og en god treningsperiode for laget. Vi går spennende uker i møte, og neste kamp blir topp-oppgjør mot Molde i Sparebanken Vest Arena 31. oktober. Uken etter er det klart for to viktige kvalifiseringskamper til gruppespill i Europaligaen. Vi vil ha deg på tribunen – og alle kampene er i salg, så gå inn på sola-hk.no og sikre deg billett.