Sola: – Solid seier på hjemmebane i Europaligaen – Norsk Topphåndball

Sola: – Solid seier på hjemmebane i Europaligaen

En snau uke siden sist hjemmekamp i gruppespillet, var det igjen klart for ny kamp – denne gang mot rumenske CSM Targu Jiu. De sto med null poeng etter de to første rundene, og for vår del var det svært viktig å få en ny seier for å beholde håpet om mulighet for kvartfinale i Europaligaen.

Og hjemmelaget gikk virkelig ut i hundre fra start. Bortelaget så seg nødt til å bruke sin første time-out allerede før fire minutter av kampen var spilt, da viste resultattavla 6-1 til Sola. Forsvaret lot ikke de rumenske spillerne få noe rom, og fremover i banen var det flere av spillerne som viste frem flott skudd repertoar, og Sola-spillet fløt godt.

Lene Kristiansen Tveiten ble Solas toppscorer med– 8 mål . Foto Hans Lie

Utover i første omgang fikk CSM Targu Jiu spilt seg mer inn i kampen, og med ti minutter igjen før pausen var de kun fem mål bak på 14 – 9. Da tok Steffen vår første time-out, og etter denne gikk laget ut igjen, og skrudde på ett ekstra gir som gjorde at de drog fra igjen og kunne gå i garderoben på stillingen 23-20.

I starten av andre omgang viste hjemmelaget at de ville fortsette å kjøre på, og var definitivt best. Etter ti minutt spilt i siste omgang ledet laget i gult hele 30-13 og kampen var i realiteten avgjort. Kampens siste 20 minutter var ikke de beste sett med Sola-øyne. Tekniske feil, skuddbom og flere utvisninger gav det rumenske laget ekstra energi og de spilte seg mer og mer inn i kampen.

De første 40 minuttene viste seg heldigvis å være mer enn nok, og til slutt var det Sola som kunne juble for en solid seier 40-29.

Nå venter to uker uten Europaliga-spill, før vi skal spille to kamper på bortebane. Neste hjemmekamp er lørdag 17. februar mot spanske Costa del Sol Malaga.