Sola: – Seier etter ekstraomganger! – Norsk Topphåndball

Sola: – Seier etter ekstraomganger!

Rammene for semifinale-start var lagt. Over 1000 publikummere hadde funnet veien til Boligpartner Arena, til en kamp mellom to lag som hele sesongen har spilt underholdende og målrike kamper. Steffen drog frem eget forsvar som nøkkelen for å sikre seg seier - og det ble en kamp hvor forsvaret spilte stor rolle i begge ender av banen. Både i ordinær tid, og ekstraomganger.

Det var hjemmelaget som startet kampen best, etter noen tekniske feil fra Sola i angrep. Det var ingen målrike minutter publikum fikk med seg fra starten, og med fem minutter spilt lå Storhamar foran 2-0. Så våknet Sola litt mer, og Kristina Novak satt to viktige scoringer. Lagene var ajour etter ti minutter, før det fulgte noen målløse minutter for Solas del. Gjestene fortsatte å stå godt i etablert forsvar, og Storhamar klarte aldri å dra særlig i fra.

Rinka Duijndam hadde flere gode og viktige redninger utover i omgangen, som førte til at også Storhamar ikke fant veien til nettmaskene, og det sto 6-5 til hjemmelaget i en lengre periode midtveis. Camilla Herrem utliknet til 7-7 ni minutter før pause.

Deretter fulgte det noen minutter hvor angreps feil for Sola, i 7 mot 6, førte til enkle scoringer for Storhamar i åpent mål. Med seks minutter igjen av første omgang tok Steffen kampens første time-out, med klar beskjed om å ha mer tålmodighet og spille smartere i angrep. Live Rushfeldt Deila svarte direkte på beskjeden, med tre scoringer på tre angrep og det sto 10-10 på tavla. De siste minuttene fulgte lagene hverandre tett, men det var hjemmelaget som kunne gå i garderoben med en liten ledelse, med scoring i siste sekund til 12-11.

Sola fikk en tidlig utvisning i starten på andre omgang, men holdt godt unna på tross av at Storhamar la om til 7 mot 5. Med fullt lag fem minutter etter hvilen var fortsatt ledelsen til hjemmelaget på ett mål 13-12, og en flott utligning av Kristiane Knutsen i angrepet etter til 13-13.

7 minutter ut i andre omgang var gjestene i ledelsen for første gang, og overtok mer initiativ i kampen. En viktig scoring fra Lene Kristiansen Tveiten, med påfølgende solid redning av Amalie Frøland på syv meter for Storhamar var bortelaget foran med fire mål 15-19. Nå var det hjemmelaget som måtte jage, og med 13 minutter igjen av kampen ble de belønnet med utligning til 20-20.

Nå fulgte lagene hverandre tett, og det sto 22-22 med fire minutter igjen. Sola spilte seg til en liten ledelse, men kun et halvt minutt før slutt fikk Storhamar inn en viktig utligning og det var klart for ekstra omganger etter 24-24 full tid.

Første ekstraomgang ble Solas omgang. Etter fem minutter hadde Sola notert seg for tre scoringer, mens hjemmelaget hadde null. En kort pause ventet på stillingen 24-27 før de siste fem minuttene ventet. I andre ekstraomgang var det hjemmelaget som startet best, og klarte å kneppe inn på Solas ledelsen til 26-27. To viktige scoringer signert Kristina Sirum Novak, og Sola vant første semifinale 27-29.

Solas beste spiller ble kåret til Rinka Duijndam, med imponerende 43% i redningsprosent.

Vi har tatt første stikk i semifinale serien, og kan med andre ord avgjøre dette hjemme i Åsenhallen onsdag 10. mai. Der vil vi ha deg på tribunen, til sesongens Kronekamp! Billettene til kampen legges ut i Sola HK appen til kroner 0,- førstkommende fredag klokken 09:00.