Sofie Riseth: – Det er helt fantastisk å spille håndball igjen!

I desember 2019 opplevde Sofie Riseth å bli alvorlig skadet på Byåsentrening og hun ble hasteoperert.  Det var patellarsenen i kneet som var røket og en lang opptreningsperiode fulgte.  Først under Skjærgårdslekene i august 2021 var Sofie tilbake i kampsituasjon.

– Jeg prøvde å bruke tiden jeg var skadet fornuftig og merker at jeg har utviklet en ny spillestil i forhold til det jeg hadde før, forteller Sofie Riseth (22).  – Etter skaden så har jeg blitt mer teknisk god, dette er noe jeg har fokusert mye på i rehabiliteringen min. Jeg jobber med å forbedre det å bli en mer komplett kantspiller, med blant annet skuddutvikling og hurtighet.

Foto: Lars R. Skaug / Fotolars


Sofie Riseth deler plassen på venstrekanten med Anna Huse og skryter av det gode samarbeidet de to har.  Så langt har Sofie scoret 18 ganger denne sesongen. 

– Jeg har hatt en del spilletid og er godt fornøyd med det.  Jeg prøver å ta de minuttene jeg får og bruke de så godt som overhodet mulig.  Det har svingt litt, jeg har fortsatt mye å jobbe med, men opplever at det kommer seg og det har blitt bedre med tid og jeg føler meg mer trygg jo mer tillit jeg får, sier hun. 


Er du fornøyd med det du bidrar med på banen?

– Det er alltid sånn at når jeg går utpå håndballbanen så gir jeg 100% og ønsker å gjøre mitt beste.  Ut ifra det vil jeg si at jeg er fornøyd med egen innsats.  Jeg prøver alltid å forbedre meg.  Og så har jeg gode medspillere og et trenerteam som jeg snakker daglig med.  Vi har et godt felleskap og samarbeid og hvis det er ting som ikke klaffer, så ser jeg på det for å forbedre meg. 

Foto: Lars R. Skaug / Fotolars


Hvor artig er det å være tilbake?

– Det er helt fantastisk, sier hun begeistret. – Når jeg har vært skadet så lenge så er det skikkelig gøy å spille håndball igjen.  Jeg prøvde ikke å ha for høye forventninger til meg selv, for jeg hadde vært ute ganske lenge.  Man bruker litt tid på å komme tilbake, men bare det å spille håndball igjen og være med lagvenninner og dra på reiser, ja, det har bare vært helt fantastisk.  Og nå når jeg har spilt litte grann, så er det artig.  Jeg merker at jeg synes det er gøy å være tilbake, ja, sprudler Sofie Riseth. 


Det har ikke gått helt på skinner for Byåsen i det siste, som stod med fire tap på rad før det ble et etterlengtet poeng mot Larvik onsdag.  Det var spesielt tapene mot Fredrikstad og Tertnes som sved for Trondheimsklubben

Nå ligger Byåsen på 11. plass med 18 poeng.  Det er to poeng opp til trygg plass, som også gir plass i sluttspillet.

Mot Larvik hadde Sofie Riseth og lagvenninnene et klart initiativ i første omgang, mens Larvik førte i andre omgang og ledet med to mål da fem minutter gjenstod.


– Vi hevet oss fra kampene mot Fredrikstad og Tertnes.  Vi viste god lagmoral, vi var aggressive i forsvar og fikk til mye bra spill fremover.  Med tanke på de to kampene før, løftet vi oss godt i kampen mot Larvik og stod i sammen som et lag, oppsummerer hun, og legger til: 

– Vi er glade for at vi fikk med oss et poeng, ut ifra hvordan kampen ble.  Selv om man alltid har lyst til å ta to poeng. 

– Da vi hadde de to kampene nå som ikke var så kjempebra, så er det viktig at vi fremover står sammen og tar en kamp om gangen og jobber godt som et lag.  Man får ikke gjort så mye med tabellposisjonen, annet enn at enn å kjempe for to poeng i hver kamp. 

Foto: Lars R. Skaug / Fotolars


Byåsen har fire kamper igjen i serien og skal møte Molde, Oppsal, Follo og Aker. 

Dere har muligheter til poeng her?

– Ja, absolutt, det er mulig det.  Det blir tøffe kamper og vi må være 100% på, men jeg har absolutt tro på at vi skal hente flere poeng. 


Mulighet for å nå sluttspillet også?

– Som sagt, så prøver vi mest å tenke en kamp om gangen nå, presiserer Sofie.  – Jeg tror det er viktig for oss at vi konsentrerer oss om det.  Selvfølgelig, det er alltid muligheter, men det blir viktig at vi tar en kamp om gangen og kjempe for to poeng i hver kamp.


Hvordan er stemningen på trening for tiden?

– Det er ingen som liker å tape håndballkamper, men vi har hatt fine treninger og humøret i gruppa er absolutt der.  Foran kampen mot Larvik var det veldig bra, vi må fortsette å holde det oppe. 

– Vi hadde god stemning i den kampen der og vi stod skikkelig bra i sammen som et lag.  Nå skal vi ta med oss godfølelsen vi fikk i Larvik videre nå og skal vi trykke til på trening og i kamp, sier Sofie Riseth avslutningsvis.