Snuoperasjon i Trondheim og hjemmeseier på Elverum – Norsk Topphåndball

Snuoperasjon i Trondheim og hjemmeseier på Elverum

Kolstad – Halden 27-28 (14-12)

Hjemmelaget tok tidlig ledelsen før de halvveis i omgangen slapp gjestene inn i kampen på både 8-8 og 9-9.  Men så satte de inn et ekstra gir i angrep, hadde en målvakt som i perioder tok det meste og gikk til pause med 14-12 ledelse.

To gode lag, mye flott håndball og to ekstremt gode målvakter kan kort oppsummere første omgang i Kolstad Arena.

Utover i andre omgang var det fremdeles Kolstad som var mest effektive foran mål. De ledet i en periode med seks mål før Halden nok en gang slapp inn i kampen, og med halve omgangen igjen var gjestene kun to mål bak. Med i overkant av åtte minutter igjen utlignet Halden til 23-23. Så det ble noen tette, og spennende, avslutningsminutter i Trondheim med scoringer i begge ender. Før kampen endte med snuoperasjon, 27-28 og to viktige poeng til bortelaget.

Elverum – Bækkelaget 38-27 (19-13)

Det var en heller rolig og målfattig start på kampen i Terningen Arena før Elverum fikk en luke og Bækkelaget valgte time-out kortet etter drøye 11 minutters spill. Det stod da 7-3 på måltavlen og Bækkelagets trenerteam var slangt ifra fornøyd med duellspillet til guttene sine. Det var for mye en og en.

Men så skjedde my på kort tid, og bortelaget snudde 7-3 til 8-6 på kun få minutter. Det fikk serielederen til for alvor å våkne og etterhvert gikk de ifra og økte til pauseresultatet 19-13.

Elverum fortsatte kjøret mot Bækkelagets mål, og til tross for en til tider strålende Alexander Lein Martinsen i Halden målet endte det med 38-27 seier til hjemmelaget.