Snipp, snapp, snute, så var REMA1000-liga eventyret ute – Norsk Topphåndball

Snipp, snapp, snute, så var REMA1000-liga eventyret ute

Sjelden har Sandefjord-gutta slitt så mye med å skåre mål som i førsteomgangen mot Haslum søndag. Med bare sju mål på tretti minutter var de ni mål bak til pause (7-16)- Det hjalp lite at de siste tretti minuttene var jevnspilte. Haslum hadde ingen problemer med å sikre seg den andre og avgjørende seieren i kvalifiseringsspillet, og dermed blir det ikke noe REMA1000-spill på Sandefjord neste sesong. Dessverre.

Det har vært en nitrist mai måned for Sandefjord. Det startet med firemålstap (24-28) mot Bergen, og avsluttes med to klare nederlag for REMA1000-bunnlaget Haslum. Seks mål borte mot Haslum var ikke så ille. Timålstap hjemme er rett og slett en gedigen nedtur. Det som skulle være Sandefjords gjenninntreden i kampen om den siste plassen i REMA1000-ligaen, ble i stedet et endelig takk og farvel.

Haslum, som bare sikret seg én seier i årets serie, hadde små problemer med å holde Sandefjord på tilstrekkelig avstand. I Jotunhallen, som for anledningen var fylt opp med nærmere 500 tilskuere, hvorav en stor del fra Haslum, hadde gjestene kontroll fra start til mål. Kampen var faktisk aldri spennende, og det er sjelden i håndball. Gjestene suste ifra fra start, ledet 7-2 midtveis i den første omgangen og tvang Einar Veierød til å ta to timeouter før halve omgangen var spilt.

Det var rett og slett en mareritt-åpning for Sandefjord, og de kom seg aldri over den. Bare et kort øyeblikk i den andre omgangen var det noe som kunne sies å skape litt spenning. Sandefjord hadde kuttet forspranget ned til bare seks mål, og det kunne blitt fem, men så ordnet i Stedet Haslum 21-14 og muligheten rant ut i ingenting.

Utover i den andre omgangen hadde Haslum god kontroll og lot aldri Sandefjord få noen ny følelse av å kunne oppnå kontakt. I stedet ség de mer og mer ifra, og til slutt sto det altså 21-31 på måltavla. En gedigen nedtur for Sandefjord, en fantastisk opptur for Haslum, som fortsetter i REMA1000-ligaen også neste sesong.

Haslum-keeperen ble BB
Som det fremgår er det ikke noe å si på at Haslum vant denne kampen. De var best fra start til mål, lyktes med sine disposisjoner og hadde en meget god Thomas Kristoffersen mellom stengene. Han ble fortjent kåret til sitt lags og banens beste spiller.

Hos Sandefjord var det langt mellom lyspunktene, dessverre. Espen Røhmer fikk BB-prisen, ingenting å si på det. Men han glitret ikke han heller. Sandefjord-gutta kom seg liksom aldri etter sjokket fra åpningsminuttene, da Haslum lyktes med alt og de med ingenting. Johan Bergqvist i SH-målet gjorde jobben sin han, kanskje til og med vel så det, men han alene var ikke nok til å holde følge med gjestene.