Snart halvspilt 1.divisjon menn – Norsk Topphåndball
Foto: Tor Solstad

Snart halvspilt 1.divisjon menn

Sesongen er nesten halvspilt, men fremdeles er det nokså åpent i toppen av tabellen. Helt på topp ligger Follo, et av de to lagene som spilte i REMA 1000-ligaen sist sesong. Deretter to av opprykkskandidatene, Kristiansand og Nøtterøy før vi finner Fold på den siste kvalifiseringsplassen. Også det et lag som spilte REMA 1000-liga spill i fjor.

Det skiller imidlertid bare fire poeng mellom Follo på toppen og Fold på fjerdeplassen. Kaster vi et blikk på kampene bak tabell-plasseringene så finner vi de fire lagene på toppen til nå har avgitt svært få poeng på hjemmebane. Fold tok begge poengene på bortebane da de vant over Nøtterøy, Follo spilte uavgjort hjemme mot Sandnes og Fold spilte uavgjort mot Falk Horten hjemme i Rykkinhallen.

Kristiansand, som kun er ett poeng bak ledende Follo har ennå til gode å tape på hjemmebane. På bortebane står de bokført med to tap, som kom mot Follo og Nøtterøy. De tar imot Fold på hjemmebane i slutten av november.

I andre enden av tabellen finner vi de fire lagene som kom opp fra 2.divisjon foran denne sesongen. Her er det litt større avstand fra nr 12 (0 poeng) og opp til nr 9 (8 poeng). Men det er kun to poeng mellom Stavanger på niendeplassen og TIF Viking på femteplassen. Stavanger slo for øvrig TIF Viking på bortebane for en god måned siden.

Mellom lagene «midt på tabellen» skiller det altså to poeng. Så det er med andre ord mye å spille om i alle ledd av 1.divisjonstabellen.

Kristiansand er laget som så langt har holdt mest tett bakover (226 mål på ni kamper) mens Follo har ett snitt på 34,1 scorede mål pr kamp. Målforskjellen(e) i årets 1.divisjon varierer fra +62 til -52 mål.

Det skal spilles 14 kamper før vi når 01.desember – siste kamp før juleferien er så sent som 20.desember. Den går i Sandneshallen der HK Herulf Moss tar turen tvers over landet for å kjempe med Sandnes om åres to siste poeng.