Sjumålsseier i tredje NM-runde – Norsk Topphåndball

Sjumålsseier i tredje NM-runde

Håndballjentan gjorde jobben i sesongens første NM-kamp og slo 1. divisjonslaget Utleira med sju mål i Trondheim tirsdag.

Utleira – Molde HK Elite 27-34

Eliteserielagene kommer først inn i den tredje NM-runden, mens Utleira slo 2. divisjonslaget Gjøvik 28-13 på bortebane i andre runde. Vår egen Silje Rekdal er nå student i Trondheim og er blitt Utleira-spiller – og scoret to mål for hjemmelaget i møtet med tidligere lagvenninner.

Målskred i åpninga

Det «haglet» med scoringer i de første minuttene, med 1.17 på kampuret da Rikke satte inn kampens femte mål til 3-2-ledelse. Etter tre minutters spill var det scoret åtte mål! Moldejentan festet grepet etter dette og var oppe i åtte måls ledelse (15-7) på det meste. Men så fulgte nesten åtte minutters måltørke for laget vårt, og forspranget ble halvert. Ved pause var ledelsen på fem mål, 17-12.

Julie innledet scoringsrekka for håndballjentan våre i begge omgangene og scoret seks mål i NM-kampen i Trondheim. Foto: Jon Forberg

Økte til ni etter pause

Julie scoret våre første mål i begge omgangene, og bidro til at ledelsen økte igjen etter pause – til ni mål på det meste (21-12 etter snaue fem minutter av omgangen). Men trønderne ga seg ikke og krøp innpå igjen – til fem mål bak på sitt beste.

Utvisning både på Celina og Maja med rundt fem minutter igjen å spille kunne kanskje ha gitt mer spenning – i ett minutt var de begge ute samtidig. Men så tok de to godt for seg på banen igjen i sluttminuttene, og scoret lagets fire siste mål – henholdsvis tre og ett. Maja ble også laget toppscorer med sju mål.

Mange kamper i beina

– Vi er videre i cupen, og det var det viktigste i kveld. I tillegg til at vi har alle spillerne intakt foran seriestarten til helga. Vi har spilt mange kamper og reiste mye de siste par ukene, og det merker de naturlig nok. Men vi byttet mye underveis og det var aldri noe stress, og nå skal vi finne overskudd de neste dagene, sa trener Tor Odvar etter kampen.

Neste NM-runde (åttedelsfinalene) skal spilles innen 2. oktober. Først nå venter eliteseriestarten, med bortekamp mot Oppsal for Håndballjentan kommende lørdag.

Utleira IL – Molde HK Elite 27-34 (12-17). NM kvinner, 3. runde kvinner. Utleirahallen, Trondheim – 115 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Marie Skurtveit Davidsen, Sara Nørklit Lønborg – Mia Kristine Strand 3, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 4, Runa Heimsjø Sand 1, Lene Kristiansen Tveiten 3(2), Henrikke Hauge Kjølholdt 2, Celina Vatne 3, Maja Muri 7, Marketa Sustackova, Julie Bøe Jacobsen 6, Susanne Liberg Amundsen 2, Marlena Urbanska.
Toppscorer Utleira: Emma Eidem Olsen 8(1).
Utvisninger: Utleira 3 x 2 min., Molde Elite 4 x 2 min.
Dommere: Martin Simenstad/Ove Runhaug.