Sju mål fra Kristina Novak i seier over Brasil – Norsk Topphåndball
Kristina Novak scoret sju mål mot Brasil. Foto: Beate Oma Dahle/NHF

Sju mål fra Kristina Novak i seier over Brasil

Kristina Novak scoret sju mål da Norge vant 27-22 over Brasil i den siste kampen før EM.

Norge var storfavoritt foran kampen, og kunne bruke den siste oppkjøringskampen før EM til å trene på detaljer foran mesterskapet.

Brasil var imidlertid på hugget fra start, og var i ledelsen da kampen runden de første ti minuttene. Mål fra Stine Skogrand og Henny Ella Reistad, pluss en redning fra Silje Solberg-Østhassel sørget for balanse i målprotokollen til 5-5.

Stavanger 20221030.
Norges målvakt Silje Solberg-Østhassel under landskampen mellom Norge og Brasil i DNB Arena, før håndball-EM i Slovenia i november.

Silje Solberg-Østhassel. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

To ganger gikk Brasil i ledelsen, med påfølgende norsk utlikning, før Norge var tilbake i føringen 8-7 ved Kristine Breistøl drøyt halvveis i omgangen.

Det fortsatte jevnt også det siste kvarteret, med få mål og flere tekniske feil fra begge lag. Lagene tok pause på stillingen 11-11.

Forsvarsspillet hadde fungert bra, men Norge hadde litt å gå på i angrep.

Fra 14-14 sørget Kristina Novak, Anniken Wollik, og Novak igjen, for å sende Norge opp i 17-14. Norges angrepsspill begynte å ta form. En redning og kontring senere var plutselig Norge fire mål foran Brasil.

Norges Kristina Sirum Novak etter landskampen mellom Norge og Brasil i DNB Arena i Stavanger før. håndball-EM i Slovenia i november.
Kristina Sirum Novak var god mot Brasil. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

De norske jentene klarte ikke å fortsette å rykke fra brasilianerne, isteden spiste de gul-blå seg sakte, men sikkert inn ett mål bak igjen, 20-19. Da var det ti minutter igjen å spille.

Heldigvis ordnet Kristina Novak 22-20 til Norge. Da hadde hun seks mål på seks forsøk.

Om man på forhånd hadde tenkt at Norge kunne vinne med større margin og øve på EM-detaljer, ble det isteden lenge en ny øvelse på å vinne jevne kamper. I de siste sju minuttene ble det enklere for Norge å øke avstanden til Brasil.

Kristina Sirum Novak fikk vist seg godt frem i den siste kampen i Intersport Cup.

– Det ble en tøff slitekamp mot Brasil, men det var gøy å få en god kamp i dag. Det har vært gøy å spille i Stavanger, det ble nesten som å spille på hjemmebane, sa hun til TV 2 etter kampen.

Norges Henny Ella Reistad under landskampen mellom Norge og Brasil i DNB Arena, før håndball-EM i Slovenia i november.

Intersport Cup startet med tap for Nederland torsdag, mens det ble seier over Danmark lørdag.

Neste kamp er åpningskampen i EM mot Kroatia, fredag 4. november. Kampen sendes på TV3.