Foto: Levanger Håndballklubb

Siri Ressem Gustavsen:  – Jeg kjente jeg hadde det mentale overtaket

Levanger ble det første laget som tok poeng fra serieleder Oppsal, da de spilte uavgjort på hjemmebane i Trønderhallen i helga.  Sentral i den prestasjonen var målvakt Siri Ressem Gustavsen som bidro med en redningsprosent på over 50.  Utover i kampen hadde hun det mentale overtaket og Oppsal bommet på to sjumetere i sluttminuttene. 

– Jeg er fornøyd med egen innsats, egentlig, sprudler Siri Ressem Gustavsen (24), som spiller sin åttende sesong i Levanger.  – Jeg kjente ganske tidlig at det var en bra dag og merket at jeg hadde det mentale overtaket på spillerne til Oppsal.  Jeg så det på dem etter hvert at de ikke ville skyte, humrer hun.  – Det var veldig artig å kjenne på det. 


Levanger har gjort en sesong under pari, men viste glimt av fjorårsformen i forrige serierunde da de på bortebane i REMA 1000-Arena hentet igjen Flints åttemålsledelse ved pause og spilte uavgjort.

– Vi hadde med oss trua fra den kampen og selv om Oppsal ligger langt foran oss på tabellen så visste vi at vi kunne prestere også mot dem.

– Vi var på fra start, holdt det gående og lå under med ett til pause.  Vi kom ut etter pausen og fortsatte spillet fra første omgang.  Det var en periode i starten av annen omgang at det begynte å gå i feil retning, men så hentet vi oss inn igjen.  Overall var det prestasjonsmessig en jevn kamp for oss.  Det har brukt å svinge litt, men i denne kampen klarte vi å holde oss ganske jevnt i prestasjonene.  

– Vi hadde mindre tekniske feil enn det vi har hatt før i sesongen.  Og det har mye å si.  Det er gjerne det vi har tapt kamper på, at vi får tekniske feil og får kontringer imot.  I tillegg satt forsvaret, oppsummerer 24-åringen fornøyd.


Det var spenning fra start til slutt i Trønderhallen sist lørdag, hvor Oppsal utover i andre omgang tilrev seg et initiativ.  Oslolaget ledet 22-19 etter 53 minutter, men scoret ikke flere ganger i oppgjøret.  Levanger utliknet til 22-22 ved kantspiller Ina Sofie Larsen, da gjenstod det fire minutter av kampen. 

– Vi har spilt mange uavgjorte kamper i år, da tenker man «et mål til eller en redning til så hadde vi hatt to poeng.»  Men vi er fornøyde med uavgjort mot Oppsal, det er vi, forklarer sisteskansen. 

– Det var kjempeartig å ta poeng mot serielederen.  Vi gikk jo inn og var underdogs og det var ingen som forventet at vi skulle ta poeng.  Endelig fikk vi vist hva som bor i oss, det var veldig godt. 


Med poeng i de to siste kampene, hvor godt er det å føle på litt medgang igjen etter en tung høst?

– Det var på tide. Det har vært nedtrykt stemning etter at vi har tapt mot flere lag som vi forventet å vinne mot.  Så det har vært vanskelig å få snudd det, men nå synes jeg at vi gjør det bedre både på trening og i kamp. Vi må ikke tenke så stort på det, men ha fokus på neste ball, neste angrep og ta kamp for kamp. Det har mye å si for motivasjonen det vi har vist mot Flint og Oppsal, for vi vet at vi kan, så det er det å få det ut i kamp. 


Levanger har hatt mye spalteplass i trønderavisene i høst på grunn av en skrantende økonomi og hvor spillerutvikleren ble fritatt alle oppgaver i klubben. 

Har dette påvirket dere spillere?


– Man merker at det skjer ting rundt klubben, men jeg synes styret har vært flinke til å informere oss underveis. De har tatt trykket bort fra oss spillere, at det ikke er vi som skal finne ut av det eller tenke på det.  Jeg synes vi har løst det ganske bra, egentlig.  Jeg tror ikke det har påvirket oss så mye, men det er vanskelig å se når man står i det sjøl. 


Har problemene ført til en større samholdsfølelse i laget

– Man blir mer obs på at vi må gjøre en innsats for å holde det her i gang, så det blir på en måte det, man snakker mye mer i sammen når det oppstår sånne problemer.  Så det har kanskje hjulpet på kommunikasjonen i gruppa, faktisk, forteller Ressem Gustavsen. 


Levanger kom som en virvelvind inn i første divisjon etter opprykket fra 2. divisjon for noen sesonger siden og imponerte stort med stor stå-på-vilje og gladhåndball.  Det har gått tråere før trønderne denne sesongen.

Hva har manglet i år?

– Jeg tror vi gikk inn i sesongen med litt mye press egentlig, som vi har lagt på oss sjøl, forklarer hun.  –  Vi har ikke helt klart å ha fokus på spillet.  Vi gikk oss fast i detaljer og har ikke klart å løse det.  Alle har vært nervøse og har tenkt at vi må prestere hele tiden.  Vi trengte å få det grunnleggende på plass både når det gjelder kommunikasjon, den mentale biten og spillet vårt. 


Og nå er dere på gang?

– Vi har i hvert fall spilt bedre i de to siste kampene.  Jeg håper at det fortsetter. Jeg merker at det er en lettere stemning i laget, så vi har trua.  Det er fortsatt en lang sesong igjen og mange muligheter, så det er ingenting som er avgjort enda. 


Hva er typisk Levanger på gode dager?

– Det er nok det at vi aldri gir oss.  Jeg håper at motstanderne gruer seg litt for å møte oss i Trønderhallen hvor vi har bra publikum.  Vi spiller bra når vi klarer å holde et jevnt nivå gjennom hele kampen. 


Etter tre uavgjorte kamper på de fem siste serierundene er Levanger klar for en seier igjen.  Sist det endte med Levangerjubel for to poeng, var i seieren over Storhamar 6. oktober.

Når kommer den neste seieren?


– Den tenker jeg kommer i neste kamp, mot Fyllingen, sier Siri Ressem Gustavsen spontant. – Det er et par uker til, vi skal jobbe godt inn mot den.