Sherin Obaidli: – Å få være en del av det Molde holder på med nå, er et eventyr! – Norsk Topphåndball
Foto: Jon Forberg

Sherin Obaidli: – Å få være en del av det Molde holder på med nå, er et eventyr!

Molde er i knallform og er for øyeblikket på bronseplass.  En imponerende opphenting i kampen mot Sola, hvor Molde lå åtte mål bak, gjør at Romsdalingene er med i medaljekampen.  Selv om to overraskende tap i januar virket å ha ødelagt drømmen om medalje denne sesongen.

Sentral i et Moldelag som har vært gode i februar og mars, er linjespiller Sherin Obaidli, som senest i helgas kamp mot Byåsen ble kåret til banens beste spiller.  Molde er moderklubben til Sherin og hun har spilt der hele sin karriere, med unntak av tre sesonger hvor hun spilte i Sola.  Dette er sjette sesongen hennes i Molde etter at hun returnerte fra Rogaland.

Molde står med 4 seire og 1 uavgjort på de fem siste kampene. 

Foto: Jon Forberg


– Vi har variert litt i prestasjoner, for vi er en tynn tropp, forklarer Sherin Obaidli (29).  – Jeg føler vi har blitt mer og mer samspilte utover i sesongen.  Vi har hatt korona og forskjellige årsaker til at vi ikke har vært fulltallige på trening, nå har vi hatt kontinuitet på treningene og jeg føler at det er bakgrunnen for at vi har vist bedre form nå. 

– Å få være en del av det Molde holder på med nå, er et eventyr, sprudler Sherin.  – Molde er moderklubben min, det er hjembyen min, det er utrolig artig det som foregår her nå.  Vi tar steg for hver sesong, både klubben og vi spillerne er i utvikling, jeg tror det blir veldig bra fremover.  Og få være en del av det er jeg veldig stolt av, sier hun begeistret. 

– Det er veldig mye morsomt å kunne se frem til både spill i cupfinale og sluttspillet.  Det er helt nytt for oss og det blir artig å oppleve det.

Foto: Jon Forberg


Den eldste av Obaidli-søstrene står med 66 scoringer på 20 kamper fra sin linjeposisjon.  Sherin er en viktig spiller i Tor Odvar Moens mannskap og går foran med sin rutine og tar sjefsrollen i et lag med flere unge spillere.

Si litt om din egen innsats

– Det har vært litt opp og ned.  Jeg har hatt korona og det har tatt litt tid å komme inn i det igjen.  Så gikk mamma bort i romjula, som påvirket meg.  Ellers føler jeg at det har løsnet litt igjen i de siste kampene, så det har vært veldig deilig.

– Jeg er veldig sulten på å utvikle meg.  Jeg føler vi bygger noe veldig godt og er på gang med noe bra.  Jeg føler at jeg blir bedre for hver uke som går, det er artig, smiler hun, og legger til:  – Jeg er veldig motivert for å ta medalje!  Og så er det historisk at vi skal i cupfinalen, så vi får en medalje, men vil jo veldig gjerne ha den i serien også. 


Hvordan er rollen din i årets Molde-mannskap?

– Jeg har bikket over til å bli mer erfaren.  Jeg føler jeg har tatt min rolle med at jeg har mer erfaring nå og har vært i gamet lenge.  Jeg prøver også å bidra med mye energi, det er da det er gøy å spille kamper.

– Jeg er veldig fornøyd med tilliten jeg opplever.  Jeg står ofte hele kamper, så jeg kan ikke klage på tillit og spilletid.  Når man har tillit og får den tiden på banen som en har lyst på så føler man at man vil prestere bedre og bedre.  Og har mulighet til å gjøre feil.  Det er en trygghet, sier hun tilfreds.

Foto: Jon Forberg


Molde fremstår med mye duellkraft og fart.  Og med mye engasjement i spillet.

– Vi er et ungt og sultent lag og vi arbeider godt sammen med Tor Odvar som trener, som jeg synes fungerer fint.  Alle spillerne er hardtarbeidende og vil bli bedre hele tiden.  Jeg føler vi er en gjeng som ønsker fremgang og som ønsker å ta steg.  Det er veldig bra. 

– I det siste har vi kommet både i det defensive og når det gjelder farta i spillet.  Jeg vil si vi er duellsterke og liker tempo. 


Etter to klare tap for Tertnes og Fredrikstad i januar, virket kanskje løpet kjørt for å nå den utalte målsettingen om medalje.  Men nå er Molde på bronseplass, et poeng foran Sola, som har en kamp mindre spilt. At det ble poeng mot Sola forrige onsdag gjør at medaljedrømmen lever.

Hjemmelaget Sola ledet med åtte mål da atten minutter gjenstod.  Og var i føringen 24-18 før Molde våknet for fullt og vant de neste ni minuttene 6-0. 

– Vi hevet oss fra førsteomgangen, hvor vi rotet mye, forteller Sherin.  – Vi ser mer ut som oss selv i andre omgang hvor vi får satt litt mer av det defensive og vi får noen gode redninger.  Som gjør at vi greier å hente oss inn i kampen.  Vi kjører en del mer fart i andre omgang, som jeg føler vi er gode på, så får vi noen enkle mål der.  Vi fikk endret mye av innstillingen vår fra første omgang til andre omgang. 


Var dere skuffet over «kun» uavgjort resultat?

– Man vil jo alltid ha to poeng i sånne kamper, men samtidig så synes jeg at jentene og laget står sammen og sloss for det poenget vi fikk.  Vi skal være fornøyde med et poeng selv om vi gjerne skulle tatt med oss to poeng hjem. 

– Nå ligger vi på tredjeplass og jeg mener vi vi fortjener å ta den bronsemedaljen.  Men samtidig synes jeg at Sola har vært gode i år.  De har vist gode kamper de også.  Det viser at serien er blitt mer jevn. 


Hvordan ønsker dere å fremstå i resten av sesongen?

– Vi tar steg for hver uke og viser at vi er i utvikling og blir bedre og bedre.  Vi skal fortsette å jobbe på trening og gjøre gode kamper, og skal kjempe for den tredjeplassen resten av sesongen. 


Etter flere sesonger sammen i Molde, er Obaidli-søstrene splittet denne sesongen.  Sherin og Mona spiller i Molde fortsatt, mens Anniken reiste til Hamar foran denne sesongen.

– Vi savner jo Anniken, sier Sherin.  – Hun er både søster og en veldig god spiller, så jeg kjenner et savn der.  Samtidig som at Anniken har blomstret i Storhamar og trives kjempegodt der.  Det er bra for henne å komme til en så profesjonell klubb, vi skal gjøre det vi kan her og så heier vi selvfølgelig på henne.  Men vi vil gjerne slå Storhamar når hun kommer hit, humrer storesøster avslutningsvis.