Sesongens første borteseier til Nærbø

Etter tre bortetap i REMA1000-ligaen så langt var det et Nærbø-lag på jakt etter både viktige poeng og sesongens første borteseier som entret parketten i Lørenskoghallen onsdag kveld. 

Lars Sigve Hamre brukte ikke lange tiden på å sette ballen bak sin gamle lagkamerat Vegard Bakken Øien i kampens første angrep. I motsatt ende av banen sørget et godt forsvar og en opplagt Joachim Søholm Christensen for å nekte hjemmelaget scoringer. Nesten syv minutter måtte publikum i Lørenskoghallen vente før Fjellhammers Arian Grønskei satte hjemmelagets første mål fra kant og nesten like lenge før scoring nummer to satt bak gjestenes sisteskanse. I mellomtiden sørget Nærbø for å score jevnt og trutt og opparbeidet seg en solid ledelse.

Fjellhammerbenken ble tvunget til en time-out allerede etter ti minutter, uten at det påvirket kampbildet særlig. Nærbø fortsatte sitt solide forsvars- og målvaktspill og med et angrepsspill som vekslet mellom distanseskudd og gjennombrudd kunne Nærbø gå til pause med en 10-målsledelse  – 17 mål mot Fjellhammers 7.

Kunne Nærbø holde samme grepet om kampen i andre omgang? Fjellhammer skjøt ut av startblokkene etter hvilen og satte omgangens tre første mål på stripe før Tord Haugseng og Torger Edland scoret to på rappen for Nærbø. Hjemmelaget brukte kun syv minutter å doble sine scoringer fra første omgang, distanseskuddene satt bedre og Nærbø slet mer med å finne løsninger i sitt angrepsspill.

18 år gamle Lars Thomas Line satte begge Nærbøs straffer i mål i kveld. Her fra kampen mot Sandnes i Nye Loen tidligere i sesongen.

Til tross for bedre treffprosent for Fjellhammer klarte de ikke ta særlig innpå Nærbøs ledelse. Halvveis i andre omgang var gjestene fra Jæren fortsatt ni mål foran og kampen virket avgjort. Fjellhammer valgte å sende to strekspillere på banen i 7 mot 6 spill og lyktes å redusere avstanden mellom lagene ned til fire mål, men med det solide grunnlaget Nærbø hadde lagt i kampens første omgang var det i realiteten aldri tvil om at poengene ble med hjem til Jæren.

Tord Haugseng ble kåret til Nærbøs beste i kveld. Her fra kampen mot Halden i Nye Loen tidligere i sesongen.

Tord Haugseng ble kåret til Nærbøs beste spiller i Lørenskoghallen og mottok sin premie mens Nærbølaget hastet til garderoben for å rekke flyet hjem. Allerede lørdag venter et nytt ligaoppgjør mot tidligere Nærbø-trener Heine Jensens ØIF Arendal i Nye Loen. Billetter til den kampen kan du kjøpe allerede nå på app eller på nett