«Sesongen siste er også sesongens største», sier Nærbø før finalen lørdag – Norsk Topphåndball
Foto: Nanco Hoogstad

«Sesongen siste er også sesongens største», sier Nærbø før finalen lørdag

Her er det bare å fortsette å sitere Nærbø «på banen står CS Minaur Baia Mare, et rutinert lag i europacupsammenheng og Nærbø, laget som like godt har markert debuten i europacupen ved å ta seg helt til finalen».

Eventyret startet i oktober mot italienske Raimond Sassari. Begge kampene ble spilt i Nye Loen og Nærbø vant både «hjemme og borte».

Motstander i runde to var også italiensk, ASD Accademia P. Conversano 2014. Denne gang ble det tap med to mål borte (i Italia må vite) og seier med fire mål hjemme i Nye Loen.

I den tredje kampen gikk turen til Romania og CSM Focsani 2007. Her ble det totalt etter to kamper 67-58 seier til Nærbø og dermed var de videre til kvartfinalen.

Og så kom krigen i Ukraina og suspensjon av motstander SKA Minsk. Det betydde at Nærbø var videre til semifinalen. Og det ble en helnorsk, og utrolig spennende affære. Drammen vant det første oppgjøret med tre mål. I returoppgjøret måtte Nærbø vinne med minst fire mål. Etter ordinær tid sto akkurat de samme sifrene på tavla i som det gjorde i Drammenshallen uken før – 30-27. Da bar det direkte ut i straffekonkurranse. Den vant Nærbø og sluttresultatet ble 35-31. Og Nærbø var klare for finalen i sin debut i EHF European Cup.

Foto: Nanco Hoogstad
Foto: Nanco Hoogstad

Lørdag er det klart for returoppgjøret mot rumenske CS Minaur Baia Mare. Og i skrivende stund driver Nærbøs gutter og gjør «sine siste forberedelser før sesongens siste, og største kamp, i den rumenske byen som tidligere har huset både Steffen Stegavik og Camilla Herrem». 

Den første kampen var av sorten «søren og, hvorfor reiste vi ikke til Stavanger og DNB Arena og fikk sett kampen live». For det var en god kamp, som endte med fire måls seier til Nærbø. Dette var kortversjonen av den første finalen, vil du lese mer, klikker du deg enkelt inn på Nærbøs oppsummering.

Nærbøs trener Heine Jensen var gjest i TettPå tidligere denne uken, se hele intervjuet her:

Om du ikke er blant de 50 supporterne som landet i Romania torsdag kveld for å følge laget sitt på nært hold så går kampen direkte på TV3 og Viaplay. Med kampstart kl 15:00. I tillegg kan du også kunne følge kampen på EHF sine sider.