Seriesølv til ØIF Arendal: — Det har vært en frustrerende sesong på alle måter – Norsk Topphåndball
Foto: ØIF Arendal

Seriesølv til ØIF Arendal: — Det har vært en frustrerende sesong på alle måter

Da forbundet bestemte seg for at seriespillet skulle stoppes etter halvspilt sesong lå ØIF Arendal på andre plass på tabellen. Den andreplassen spådde mange «eksperter» før sesongen at ØIF Arendal skulle få. Men hva tenker klubben selv om annerledes-sesongen. Jeg tok en prat med trener André Jørgensen Hofstøl.

— Gratulerer med sølvmedalje, hvordan føles det?

— Jo takk skal du ha. I likhet med alle andre så skulle vi gjerne spilt ferdig. Men dette har vært en frustrerende sesong på alle måter, og når omstendighetene er som de er mener jeg forbundet tok en helt riktig avgjørelse ved å la resultatet etter halvspilt serie være det som gjelder, forklarer Jørgensen Hofstøl.

— Det blir vanskelig å få gjennomført et sluttspill

Håndballforbundet ønsker å gjennomføre et sluttspill, med oppstart tidligst den 12. mai. Det sluttspillet har ikke Jørgensen Hofstøl veldig stor tro på at blir gjennomført.

— Nei, fra mitt ståsted ser det veldig vanskelig ut, får man smitte i noen av lagene er det helt stopp. Dersom det skal la seg gjennomføre må absolutt alle planer gå helt smertefritt, og helt smertefritt er det ingen ting som gått i denne sesongen, oppsummerer Jørgensen Hofstøl.

— Det har som du sier vært en sesong full av frustrasjon. Hva gjør det med motivasjonen til spillergruppa og dere i trenerteamet?

— Motivasjonen er god, og jeg må berømme spillerne for en profesjonell holdning til det hele. De har vist høyt nivå på trening, men det er klart at det er tungt å få den ene skuffelsen etter den andre. Hver gang vi har hatt tro på å komme i gang har det endt med et nytt tilbakeslag.

— Elverum er nok lenger foran oss enn vi liker å innrømme

ØIF Arendals hovedmotstander, Elverum, har vært landets beste lag denne sesongen, og i motsetning til alle andre lag i REMA 1000-ligaen for herrer har de kunnet drive aktiv idrett de siste månedene, med tøffe kamper mot de aller beste i Champions League. Vil det gi Elverum en fordel inn i et eventuelt sluttspill?

— Ja det kan du godt si, og det vil ikke være helt fair om de kan gå inn i et sluttspill med et helt annet utgangspunkt enn de andre lagene. Så igjen, det beste hadde kanskje vært å sagt: «nok er nok, vi avslutter det hele nå og så møtes vi i august til oppkjøring mot en ny sesong».

— Om så skjer er dere offisielt landets nest beste håndballag denne sesongen. Om noen hadde tilbudt dere den tittelen før sesongen, ville dere tatt den?

— Ja vi ville vært, og er, fornøyd med sølv. Elverum er nok lenger foran oss enn vi liker å innrømme, men vi skal nærme oss og gi de tøff kamp i tiden som kommer. Det kan jeg love, forteller Jørgensen Hofstøl optimistisk.

— Jeg ønsker å trene ØIF Arendal videre

Andre Jørgensen Hofstøl startet denne sesongen som sportssjef i ØIF Arendal. Marinko Kurtovic og Kristian Berndtsson var trenere for laget. I løpet av sesongen skilte Kurtovic og Berndtsson lag med klubben, og den 12. januar i år ble det klart at ny hovedtrener ut sesongen ble sportssjef Jørgensen Hofstøl. Hva skjer med han videre? Vil han gå tilbake til rollen som sportssjef, fortsetter han som hovedtrener i klubben eller gjør han noe helt annet?

— Det får vi se på, og det kommer vel en avklaring på det om ikke så alt for lenge, forteller Jørgensen Hofstøl hemmelighetsfull

— Jeg forstår at du ikke vil si noe om det nå, så jeg får spørre litt annerledes. Har du lyst til å trenere ØIF Arendal videre?

— Ja, jeg har lyst til å være trener for ØIF Arendal videre, det er det ingen tvil om at jeg har, slår den tidligere storspilleren fast.

— Jeg har lyst til å trene ØIF Arendal videre, sier André Jørgensen Hofstøl. Foto: ØIF Arendal

Tror på håndballkamper med folk på tribunen

I likhet med alle spillere og ansatte i ØIF Arendal er André nå permittert, noe som betyr rolige påskedager.

— Ja det blir lite håndball nå i påsken. Sånn er det å være permittert, men jeg må også si at jeg har full forståelse for at klubben har måttet gå til det skrittet. Det er det siste en klubb eller en arbeidsgiver ønsker å gjøre, men når situasjonen er som den er var det uungåelig, forklarer André som gleder seg til en oppkjøring mot en ny sesong. En sesong han tror blir tilnærmet normal.

— Når vi nå igjen kan samles til trening og kamp så skal vi sørge for at vi er godt rustet til en ny sesong. Det er helt sikkert.

— Tror du neste sesong vil bli tilnærmet normal?

— Ja det er jeg sikker på at den kommer til å bli

— Med publikum i hallen?

— Ja absolutt, med publikum i hallen

En perfekt avslutning på en hyggelig prat. Det er vakre håndballbilder som fester seg i hodet mitt når jeg hører den optimismen, og som alle andre håper jeg André får 100 % treff med sin spådom.

— God påske, André

— Takk det samme, god påske
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png