Selin Kamburce:  – Vi er veldig klare for å gjøre gode prestasjoner i de kampene som gjenstår – Norsk Topphåndball
Foto: Janne Bølstad

Selin Kamburce:  – Vi er veldig klare for å gjøre gode prestasjoner i de kampene som gjenstår

Aker er omtalt som talentfabrikken i og med at de hele tiden får frem yngre spillere som hevder seg på landslag og i REMA 1000-ligaen i junioralder.  Aker er også alltid å regne med i Junior NM. 

Denne sesongen har Oslolagets unge stall slitt med å avgjøre de jevne kampene til sin fordel, noe som gjør at de ligger helt sist på direkte nedrykksplass.  Aker ligger fire poeng bak Follo, som innehar kvalikplass.  Tre kamper gjenstår, og første hinder er Fana onsdag.  En kamp Aker har gjort gode forberedelser til. 

– Det er tre kamper igjen og vi skal jobbe som bare det frem mot dem, forteller lagets venstrekant Selin Kamburce (20).  – Vi har lagt fra oss tapene og har tatt med oss de gode prestasjonene og fokuserer nå først på kampen mot Fana på onsdag.  Vi har jobbet godt inn mot den med to økter mandag og kampforberedende trening tirsdag.  Vi er klare til å møte Fana.  Jentene er ivrige og veldig på, det har vært bra intensitet på øktene.  Jeg håper vi klarer å gjenskape den flyten vi har på trening i kamp også, sier Selin ivrig. 


Dere skal kjempe helt til slutt?

– Ja, absolutt.  Vi er veldig klare og er på for at vi skal gjøre gode prestasjoner i de kampene som gjenstår. 


Selin Kamburce kom fra spill i 2. divisjon i Rælingen for to sesonger siden og ble raskt en hit på venstrekanten til Aker.  Hun har denne sesongen scoret 28 mål i REMA 1000-ligaen og 11 mål i NM.

– Jeg trives utrolig godt som Akerspiller, sprudler hun.  – Det er en kjempebra gjeng med ivrige jenter.  Jeg er veldig fornøyd med trenerteamet og har en bra treningshverdag med gode og varierte treninger. 

– Til tross for tabellplasseringen har jeg ingen problemer med å holde motivasjonen oppe.

Aker har et imponerende høyt antall spillere som deltar på landslagssamlinger.  De er representert på Beachlandslaget, LK06, LK04 og landslagene til Kosovo og USA.  Totalt har 13 spillere denne sesongen deltatt på samlinger. 

Selin har spilt 22 kamper for LK04 og deltar i neste uke på samling i Skien.  Hun har med seg Aker-venninnene Jenny Bing Husaas og Stella Waagan Kruse, som begge har spilt i REMA 1000-ligaen denne sesongen. 

– Det er litt vanskelig å svare konkret på hva som er grunnen til at så mange yngre fra Aker er på landslag og gjør det bra i REMA 1000-ligaen.  Men en av grunnene er at mange hospiterer og får tidlig kjenne på nivået.  Jeg selv fikk trene med Elite med en gang etter overgangen fra Rælingen, for eksempel. 

– Jeg tror ikke Aker gjør det så mye annerledes enn andre klubber, men det er et pluss at vi har gode trenere som legger opp bra treninger.  Og så vil jeg si at spillerne i Aker er veldig ivrige.  Det gjør at vi får en bra treningshverdag med mulighet for utvikling, forklarer hun.

Foto: Janne Bølstad

I seriespillet har Aker vunnet begge oppgjørene mot Ravens og har også tatt skalpene til Molde og Sola.  Mot Molde ble det seier på hjemmebane 35-22, mens Sola ble slått 30-26 i Åsenhallen 7. februar.  Spesielt seieren over Sola var av det gøyale slaget for Selin og lagvenninnene. 

– Det var ekstra stas å vinne borte mot Sola, smiler 20-åringen.  – I den kampen hadde vi ingenting å tape og det gjorde at hele laget slapp seg løs.  Vi var ikke anspente, men tok det som det kom.  Vi merket at vi fikk mer flyt i spillet og alle satset skikkelig og var ikke redd for å gjøre feil.  Det var en ordentlig lagseier hvor vi står på helt til slutt. 

– Vi lyktes godt i forsvar og hadde et godt returløp.  Og så hjalp det at Sola ikke helt hadde dagen.  Det at vi klarte å sette standarden i forsvar, gjorde at vi klarte å stoppe dem bra bakover som gjorde at det ble mer flyt fremover også. 


Har det vært vanskelig å gjenskape det dere lyktes med i kampene hvor dere har vunnet?

– Vi har hatt mange kamper hvor vi har tapt med ett og to mål.  Den perioden hvor vi ikke er på topp i kampene, kanskje den perioden blir for lang.  Det går litt på marginer og i noen av kampene har det vært stang ut for oss.  Det hadde vært bedre om noen av de kampene hadde gått i vår favør, selvfølgelig.  Men det har ikke helt gått sånn.  Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt som det har blitt. 

Foto: Janne Bølstad

Det har virkelig vært en stang ut-sesong for Aker.  I hele 12 kamper har de vært på skuddhold uten å få med seg poeng.  Mot Larvik, Tertnes og Follo ble det tap med minst mulig margin.  I tillegg har de opplevd tomålstap 3 ganger.  Og i 6 av kampene har Aker tapt med tre eller fire mål. 

– Det at vi ligger helt på bunnen av tabellen, jeg føler ikke egentlig det er plassen vår, sukker hun.  – Jeg tror det at vi ikke har klart å lande seieren til slutt og har tapt med et og to mål i flere av kampene, det har det vært uflaks.  Vi er bedre enn sisteplass, det vil jeg påstå. 


Om det blir nedrykk, er det krise for Aker

– Vi ønsker selvsagt helst beholde plassen i REMA 1000-ligaen.  Jeg har veldig trua på Aker og det er ikke det verste som kan skje om vi rykker ned.  Klubben har sagt at om det blir nedrykk, skal vi rett opp igjen.  Og det tror jeg vi har gode sjanser til å klare, sier Selin Kamburce avslutningsvis.