Sekstenmålsseier over Tsjekkia søndag – Norsk Topphåndball
Olivia Lykke Nygaard debuterte på det norske landslaget, og startet med en strafferedning! Foto: Patrick Post / NTB/NHF

Sekstenmålsseier over Tsjekkia søndag

Norges håndballjenter avsluttet Golden League-turneringen med en ordentlig storseier.

Søndag møtte Norge Tsjekkia i den tredje og siste kampen i Golden League i Nederland. Tidligere i turneringen har Norge tapt med ett for Danmark, og vunnet med ti over Nederland.

Norge kom godt i gang fremover, tross et par bomskudd. Bakover var det verre. Tsjekkerne la mye press på det norske forsvaret, som ble stående veldig flatt. Dernest var veien forbi de norske forsvarsspillerne både litt for kort og litt for enkel.

Heldigvis fortsatte Norge å score.

Til pause var Norge foran med fire, og ledet 22-18.

Vi er ikke oppe i forsvarstempo og med taklinger der vi skal være, kommenterte Tonje Larsen til TV2 i pausen. Tsjekkerne har kommet alt for lett til.

I begynnelsen av den andre omgangen startet Norge med et vanvittig tempo, og på bare fem minutter var den norske ledelsen doblet. Den norske treneren på det tsjekkiske laget, Bent Dahl, tok time-out da sifrene viste 28-20 favør Norge. Men pep-talk til tross, det var som om Tsjekkia gikk i oppløsning, bit for bit, i den andre omgangen.

Åtte mål foran ble til ti, tolv og fjorten. Bakover ble forsvarsspillet satt bedre i system. Et bedre norsk forsvar resulterte dessuten i både kontringer og hurtige ankomst-spill av Norge.

Kampen endte med norsk storseier: 42-26.