Seier til Vikhammer i kveldens kamp – Norsk Topphåndball

Seier til Vikhammer i kveldens kamp

HK Herulf Moss – Vikhammer HK i Mossehallen 26-27 (16-16)

To minutters spill og 0-2 til gjestene fra Malvik. Og 0-3 etter tre minutter. Gjestene hadde tydelig bestemt seg for å kjempe for å få to poeng med seg hjem og etter ti minutter stod det 4-8 i gjestenes favør. Ved halvspilt omgang hadde Herulf spilt seg opp i ryggen på Vikhammer og nå ble det «ett mål til deg og ett mål til meg» utover mot slutten av omgangen. Og da pausesignalet gikk var de «tilbake til start» på 16-16.

Andre omgang ble like tett som første, i alle fall starten av omgangen og etter fem minutter ledet gjestene med ett mål. Ingen av lagene greide å få luke og med ti minutter igjen å spille var stillingen 23-23. Vikhammer var sterkest i det særdeles tette oppgjøret i Moss og de vant til slutt 26-27.

Nøtterøy Håndball – Sandnes i Nøtterøyhallen 27-27 (12-15)

To kjappe scoringer førte Sandens opp i ledelsen før det var spilt to minutter. Og etter seks minutter hadde de lagt på til 2-5. Men Nøtterøy kom sakte, men sikkert inn i kampen og etter drøye ti minutters spill var de bare målet bak. Hjemmelaget utlignet først til 6-6 så til 7-7, for deretter å ta ledelsen 8-7. Mot slutten av omgangen var igjen bortelaget i ledelsen med to mål, 11-13. Da lagene gikk i garderoben var det på stillingen 12-15.

Gjesten beholdt føringen utover i andre omgang og ledet en periode med tre mål. Hjemmelaget utlignet til 22-22 etter seksten minutters spill, og som i første omgang gikk de i tet etter først å ha utlignet. Med to spillere utvist hos Nøtterøy reduserte Sandnes til 24-23 knappe ti minutter før pause. Da tok Nøtterøy time-out for så å legge på til 26-23 med syv minutter igjen av kampen. Men det var ingen ting som tydet på at kampen var over, etter tre kjappe scoringer så utlignet Sandens til 26-26 tre minutter før full tid. Og når da Sandnes sin målvakt reddet straffe like etterpå var det duket for spennende sluttminutter. Sandnes tok time-out på stillingen 27-27 med under 30 sekunder igjen å spille. Angrepet resulterte i en feil og Nøtterøy time-out med syv sekunder igjen. Ballen havnet nok en gang utenfor sidelinjen og det endte 27-27.

Follo HK – Charlottenlund i Stil Arena 35-29 (17-14)

«Sjokkåpning» av gjestene som ledet 2-4 etter 5 ½ minutters spill. Charlottenlund holdt hjemmelaget på en armlengs avstand utover i omgangen. Det første kvarteret kom de aldri nærmere enn ett mål bak. Men da Follo utlignet til 10-10 gikk de like godt rett i tet og beholdt føringen ut omgangen. Da lagene gikk til pause var det med 17-14 til hjemmelaget.

I andre omgang var det Follo som bestemte, og de økte jevnt og trutt ledelsen. Det så en periode ut som ut som at kampen var avgjort, men Charlottenlund kom inn i kampen igjen, og 22-16 ble til 25-21 på drøye ti minutter. En periode var det kun tre mål som skilte de to, men Follo ble for sterke mot slutten og dro kampen i land med sifrene 35-29. Og er nå likt i poeng med Nøtterøy på toppen av tabellen.