Scoringsfest og storseier i siste bortekamp for Sola – Norsk Topphåndball

Scoringsfest og storseier i siste bortekamp for Sola

Det var klart for siste bortekamp i REMA 1000 ligaen, før sluttspillet. Det var topp som møtte bunn på tabellen, Sola stilte med skadefri tropp og målet var å sikre seg to viktige poeng for å fortsatt være med i bronsekampen.

Det var Aker som fikk sette kampens første scoring, før Kristina Sirum Novak etter fire spilte minutter skjøt Sola i ledelsen for første gang i kampen. De første minuttene fulgte lagene hverandre tett, og publikum fikk se en kamp med mange scoringer i begge endene av banen. Etter ti spilte minutter fikk gjestene en to måls ledelse, og så seg aldri tilbake.

Steffen fikk muligheten til å rullere godt på spillerne i troppen, som var godt med tanke på hva som venter i Tyskland til helgen og i siste hjemmekamp mot Storhamar neste uke. Inn mot pause spilte Sola godt, og løp tidvis fra Aker-spillerne i høyt tempo. Gjestene sto godt defensivt, som gav oss muligheter til å løpe inn flotte mål i kontringsfasen.

For hjemmelaget ventet det 12 minutter uten en eneste scoring bak Solas målvakt, og Sola fikk dra godt i fra. Lagene gikk til pause på stillingen 10-18.

Sola åpnet scorings kontoen først i andre omgang, men Aker svarte kjapt. Men det var aldri tvil om at poengene denne kvelden ville bli med flyet tilbake til Sola. Bortelaget holdt på en ni måls ledelse utover i omgangen, en ledelse som kunne vært større hadde det ikke vært for en målvakt i Aker målet som sto bedre utover i siste omgang. Hjemmelaget klarte aldri å henge med på tempoet Sola satte i sitt angrepsspill, og gjestene fikk gang på gang spille seg til gode målsjanser.

I kampens siste ti minutter så det ut som Aker gav opp, mens Sola fortsatte å male på. Vi fikk nesten samtlige av spillerne som var på banen på scoringslista, samt noen fikk hvile seg på benken hele kampen. Til slutt endte kampen med en skikkelig kalas-sifre 21-39.

Vår beste spiller ble fortjent kåret til Lene Kristiansen Tveiten, som ble kampens toppscorer med ni mål – og flere assists.

Nå venter det noen gode treningsøkter før laget på lørdag formiddag setter seg på flyet til Tyskland for returoppgjør og kvartfinale! Jakten på Final 4 i Europaligaen er i gang.