Sara advarer: – Kan ikke ligge på latsiden – Norsk Topphåndball

Sara advarer: – Kan ikke ligge på latsiden

Hamar: Onsdagens motstander Follo ledet mot Vipers ved pause. Storhamar-spiller Sara Rønningen (24) sier det ikke bare er å reise ned og hente to poeng.

– Follo har et annet lag enn i fjor. Jeg så kampen deres mot Vipers. Da var de veldig gode i førsteomgang og ledet 12-11 ved pause. Vi kan ikke ligge på latsiden når vi møter Follo, understreker Rønningen.
Vipers vant riktignok 32-21 til slutt. Storhamar hadde selv en «nesten-ulykke» i serieåpningen borte mot Larvik da de lå under 9-16 ved pause, men slo kraftig tilbake i andreomgang.
Seriestarten har vært fin, selv om det har butta litt i mot i noen kamper. Men vi har vist at vi har evnen til å heve nivået vårt, sier trønderen, som kom til Storhamar fra Oppsal for ett drøyt år siden.

Vrien motstand

Hun mener Storhamar aldri har vært så nærme Vipers som i år.
– Forrige sesong ble jo veldig spesiell. Vi ladet opp og trente i tre måneder for å spille mot Vipers i mai. Vi putta alt i potten. Men da vi møtte dem, hadde vi høye skuldre og fikk oss en midt i fleisen. I år har Vipers et annet lag i år og er ikke så samspilt. Jeg er 100 prosent sikker på at vi har nærmet oss dem, sier Sara Rønningen.
Hun mener Storhamars knallharde sesongoppkjøring med sterke resultater mot gode utenlandske lag vitner om at laget har tatt ett steg videre siden fjorårssesongen.
– Målet er å spille i Europa. Men veien dit ble litt mer utfordrende enn vi ønsket, sier Rønningen.
Storhamar håpet på noe enklere motstand enn SCM Gloria Buzau i 2. kvalifiseringsrunde til Europa League. Storhamar skulle helst ha avsluttet med hjemmekamp. Slik ble det heller ikke. Rønningen og Co. spiller første kamp hjemme i Boligpartner 13. eller 14. november.
– Det er en klar fordel å spille hjemme til slutt. Men vi får bruke fordelen vår i hjemmekampen og vinne så mye at vi får et bra forsprang som kan holde. Klarer vi å vinne en kamp, så klarer vi å vinne en til også, sier Sara Rønningen.

Plagsom betennelse

Strekspilleren har slitt med to kranglete akillessener de siste årene. Kanskje blir det et lite inngrep før jul.
– Det er snakk om en betennelse som har vært litt av og på siste årene. Sesongen før jeg kom til Storhamar var jeg ute av spill i syv måneder. Belastningen blir fort stor, og jeg har ikke fått trent optimalt siden jeg kom til Storhamar i fjor, forteller Rønningen, som skal til en spesialist i Oslo om et par uker.
– Jeg er ikke bekymra, for jeg vet jo hva det er. Men jeg er oppgitt over at det ikke gir seg. Det er samme type skade som Maja Jakobsen har hatt. Kanskje blir det et lite inngrep hvor de skraper vekk det betente. Vi får se, sier Sara Rønningen.
Hun sier det går forholdsvis greit når hun er skikkelig oppvarmet og i kampsituasjon.
– Jeg kjenner litt under oppvarmingen. Men når det er kamp, har jeg så mye adrenalin i kroppen at det går bra. Jeg har sagt til Kenneth at jeg spiller så mye han vil, sier Sara.

Attraktiv for Storhamar

Hun stortrives i Storhamar etter overgangen fra Oppsal i fjor. Før hun kom til Oppsal, spilte hun i Levanger og Skogn. Storhamar er med andre ord noen knepp opp på stigen.
– Det har vært en positiv opplevelse å komme til Storhamar. Flere klubber var aktuelle, men det var Storhamar som var mest på banen. Jeg hadde som sagt vært ute i syv måneder da Kenneth (Gabrielsen) tok kontakt, sier Rønningen, som følte seg ønsker på Hamar. Og hun liker å bo i en by der idrettsinteressen er stor. Slik var det i Levanger også da de hadde håndballag i Eliteserien og fotballag i OBOS-ligaen.
– Hamar er en veldig ålreit by. Det er et stort engasjement for idrett i byen, og sponsorene er med. Man får ikke helt den samme følelsen når man bor midt i Oslo. Jeg har kontrakt ut denne sesongen. Jeg har akkurat hatt møte med Kenneth om mitt mål for denne sesongen. Det er å spille så jeg blir en attraktiv spiller for Storhamar å ha med videre, sier 24-åringen.


Tippefrist: Onsdag 22. september kl. 18.00