-Sånn det skal være – Norsk Topphåndball

-Sånn det skal være

Et ungt og friskt ROS-lag sto virkelig fram de første 15-16 minuttene, men resten av NM-kampen viste DHK at det er en klasse opp. Til slutt ble det hele 47-23 til eliteserielaget.

-Jeg forberedte spillerne på at det sikkert ville stå 9-9 eller noe sånt før vi ville dra i fra. Spillerne skal ha ros for den profesjonaliteten de møtte denne kampen med mot et lag fra divisjonen under oss. De kom med respekt, og alle var på jobb. Vi gjorde som vi gjør på trening hver eneste dag, og jeg har aldri opplevd noe annet med et DHK-lag, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Om han skal satse på en karriere som spåmann er vel heller tvilsomt, men faktum er at det var ROS som ledet først 9-8, deretter 10-8 etter 15 minutter, før DHK fikk litt mer orden på sitt defensive spill, og ti minutter senere ledet de 16-12.

-ROS kom ut i hundre, mens vi måtte jobbe oss sakte men sikkert inn i kampen, forklarer treneren til måten den første omgangen utviklet seg.

Da DHK fikk satt forsvarsspillet sitt, var det takk og farvel til de unge ROS-spillerne.

Halvveis ledet DHK 21-15 etter 30 minutter med et forsvarsspill som sto til middels, og et etablert angrepsspill som heller ikke var mer enn så der. Litt for mange situasjoner med dårlig rytme og timing.

-Det er viktig at vi er påskrudd når vi møter et antatt svakere lag. Det var vi, men det var sesongens første offisielle kamp, og det mot en motstander som var litt uforutsigbare i valgene sine. Kanskje var det også litt nerver. Vi brukte litt tid, men det tok seg opp veldig etter pause, og da vi fikk satt forsvaret, kunne vi løpe og rett og slett male dem i stykker, sier August Olsen Storbugt.
Han var en av dem som løp mest den siste halvtimen, og sammen med bakspillerne Sondre Ovid Skovli, Trym Korperud Johnsen og Viktor Petersen Norberg satte de skikkelig trykk på ROS-forsvaret.

Bare en veldig god ROS-målvakt i Noah Hertzum Aunaas hindret en enda større seier.
-Det er sånn det skal være, og ingen vits i å slippe seg ned og gjøre det til en jevn kamp når vi har de ferdighetene vi har i laget, sier Olsen Storbugt.
Og tenker nok på den defensive tryggheten laget viste fra start etter pause. Da gikk det hele elleve minutter før ROS scoret mål nummer 16, mens DHK hadde løpt fra dem og scoret 31 mål. 15 minutter senere sto det 40-21 etter en flyver av Ovid Skovli. Han scoret for øvrig alle sine åtte mål etter pause. Uten en skuddbom!
Med et tettere og mer aggressivt forsvar foran seg fikk også målvakt Isak Steinsson redningene, og en en prosent på over 50 lar seg høre mot gamle lagkamerater på sin gamle hjemmebane.
I det etablerte angrepet syntes det som om avtalene var klarere og alt det som var litt halvveis i første, som timing og presisjon, var mye bedre etter pause.

August Olsen Storbugt kunne tillate seg å skru inn en ball bak hjemmelaget gode målvakt Noah H. Aunaas , hans sjette for ettermiddagen i ROS Arena.

-Det er kanskje lett å tro det, men det var ingen høy stemme i garderoben i pausen. Vi snakket bare om noen små detaljer vi måtte få på plass, og det var spillerne selv som skjerpet seg så mye som de gjorde den siste halvtimen. De var flinke til å holde det gående da vi fikk flyten, og lot seg aldri friste til å skru av på noen ting. Sånn sett var det ikke mye jeg bidro med for å løfte det opp på det nivået vi viste etter hvert, sier Kjelling.
DHK spilte uten ungdomslandslagsspillerne Tobias Mehren Søberg og August Lind Oma i denne kampen.

Kampfakta, 3. runde i NM:
IL ROS-Drammen HK 23-47 (15-21)

ROS Arena – fullt!
Dommere: Tor Brede Larsen og Vidar Larsen.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson – David Walstad Haugstvedt, Alexander Ørjevik Westby 4. Simen Vatne Andersen 1, August Olsen Storbugt 6, Viktor Petersen Norberg 5, Sondre Ovid Skovli 8, Trym Korperud Johnsen 5, Espen Gommerud Våg 3, Ola Hoftun Lillelien 5, Emil Hansson 6, Ole-Henry Dahl 2, Nikolai Moe 2.
Toppscorer IL ROS: Henrik Lahnstein 6.

Her er noen andre NM-kamper i 3. runde spilt denne helgen: Ryger-Nærbø24-28, Kjelsås-Elverum23-42, Bjørnar-Bergen 19-30, Grenland-ØIF Arendal 27-28.

Alexander Ørjevik Westby var igjen feilfri fra venstrekanten. Fire mål på fire forsøk ble det på den omgangen han spilte.