Sandefjord tapte: – Vi må ta dem mye tøffere! – Norsk Topphåndball

Sandefjord tapte: – Vi må ta dem mye tøffere!

Haslum tok første stikk i kvalifiseringen om en plass i neste sesongs REMA1000-liga. Bærumlaget vant fortjent 33-28 etter å ha ledet store deler av kampen. Men Einar Veierød er ikke uten håp om opprykk. – Vi har marginene mot oss. Og så må vi bli tøffere, sier han.

Ti minutter ut i 2. omgang tentes et nytt håp for Sandefjord. Anton Mynster Kronborg skåret sitt andre mål på rad, og Sandefjord reduserte til 20-21. Det var ny spenning i en kamp hvor Sandefjord hadde vært i føringen det første kvarteret, men hvor hjemmelaget etter hvert overtok og sikret seg en 17-14 ledelse ved halvtid.

Og 17-14 ble til 20-16 bare fem minutter ut i den andre omgangen, og det så egentlig ikke særlig lyst ut for de blå. Men så fikset Sander Wennberg Linderud 20-17, og tre minutter senere ordnet Kristoffer Norgren Olsen 20-18 etter å ha blitt frispilt av den samme Linderud. Deretter kom de to Kronborg-målene, og Sandefjord var med igjen for fullt.

– Der og da har vi mye marginer imot oss.Vi skyter i blokka og de skårer, vi skyter i blokka hvor returen går rett til kanten deres, og de har stolpe inn på et skudd mot tomt mål. I tillegg brenner vi et straffekast og et par andre opplagte muligheter, sier Einar Veierød.

Han irriterer seg selvsagt over feilene og de manglende marginene. Men han innrømmer også at Haslum denne gangen var et bedre lag.

– De var tøffere, tyngre, og de hadde flere skyttere som traff mål. Vi må stoppe skytterne deres, ta dem tøffere, rett og slett. Og så må vi ha flere redninger. Da kan det gå vår vei i Jotunhallen. og da kan fortsatt alt skje, sier Veierød.

Etter marginene på 21-20 ble kampen i realiteten avgjort. Haslum benyttet mulighetene og gikk rett opp til 28-21, ikke minst takket være Elverums tidligere storskårer Stig Tore Moen Nilsen, som nå er klar for Haslum etter noen måneders opphold. Han ble kampens toppskårer med 10 mål på ti skudd.

Sandefjord hadde som Veierød nevnte marginene mot seg, men de hadde også for mange tekniske feil og for mange misbrukte avslutninger. På den annen side var det jo de spillerne som leverte best, som Espen Røhmer, Sander Wennberg Linderud og Kristoffer Norgren Olsen, som sto for de fleste av dem. Og dem kan du ikke klage på, de gikk fremst i kampen. Det er større grunn til å forvente mer av de øvrige spillerne, ikke minst de bak på banen.

Sandefjords lag: Johan Hedlund Bergqvist (21 %), Eirik Haukedal, Martin Lundquist, Erlend Johnsen 3 (2), Fredrik Svendsen, Fredrik Engelstad, Kristoffer Norgren Olsen 7 (2), Sander Wennberg Linderud 3, Magnus Galabuzi Segujja 4, Mikkel Ertsås, Anton Mynster Kronborg 2, Sander Ree-Lindstad 2, Anders Jansrud, Jakob Petrzela, Espen Røhmer 5, Tarik Repesa 2.