Sandefjord: – Mer enn godkjent da Melhus ble slått i Trondheim – Norsk Topphåndball

Sandefjord: – Mer enn godkjent da Melhus ble slått i Trondheim

Først var det tett og tøft, så gikk det lett, og deretter ble det jammen spennende igjen. Men Sandefjord reiser fra Trondheim med 25-20 seier og to viktige poeng i bagen!

Vi varslet på forhånd at bortekampen mot Melhus er en av de vanskeligste denne sesongen. Ungguttene fra Melhus, nå forsterket med Tarik Repesa og med Valery Potans som ny trenerressurs, kan skape trøbbel for de fleste i egen hall. Det viste de i førsteomgangen mot Sandefjord også. Riktignok hang de ikke helt på på råkjøret fra start der gjestene, anført av årets lagkaptein Sander Wennberg Linderud, var oppe i 5-2 etter bare ti spilte minutter. Linderud skåret tre av dem selv og assisterte den fjerde.

Men så jevnet det seg ut, og ikke bare det, Melhus spiste sakte, men sikkert opp tremålsledelsen. De reduserte til 4-6, 6-7 og 7-7 med åtte minutter igjen av omgangen. Sandefjord fikk syvmeterkast, men misbrukte muligheten. Da Da måtte lagkapteinen trå til igjen. Først frispilte han Endre Svåsand til 7-8, så dundret han inn 7-9 etter oppspill fra Anders Jansrud. Ved halvtid sto det 10-11.

Kraftfull inntreden
Det første kvarteret av 2. omgang var eventyrlig. Fra 10-11 til 11-19 og full kontroll. Unggutten Kristian Strøm, som vokste opp i Runarhallen, men som er tilbake i byen som Sandefjord-spiller kom på banen fra start etter pause. Og snakk om å markere seg! Han hadde spilt et snaut minutt da han gjorde 10-12 og snaut tre minutter da han la på til 10-13. Så assisterte han Jakub Petrzela til 11-14.

Sandefjord fortsatte storspillet. Martin Lundquist ordnet 11-15 fra syvseteren, Kristian Strøm puttet på nok en gang til 11-16 og Martin Lundquist omsatte et nytt syvmesterkast i skåring. Så overtok Sander Linderud igjen, først med en kontring til 11-18 og så med en flott frispilling av Sander Rønning på venstrekanten til 11-19.

Motivasjonskvarter
Det var slutten på en periode som Sandefjord kan bruke i forberedelsene til de neste kampene for å vise for seg selv hvor godt de kan spille. Og bakerst sto Johan Bergqvist som vanlig som en levende vegg. Han endte på en redningsprosent på 42, men han lå lenge på 50 prosent!

Så var ikke det siste kvarteret like oppløftende. Melhus vant riktig bare perioden med tre mål, men Sandefjord pådro seg rett og slett for mange tekniske feil. I stedet for mål, ble det kontringer og baklengsmål. Aldri så mange at det var noen fare for seieren og poengene, men mange nok til at trener Marinko Kurtovic så seg nødt til bruke begge timeout-ene han hadde til rådighet. Melhus kom aldri nærmere enn fire mål (18-23 og 20-24), og omgangens store overraskelse Kristian Strøm fikk anledningen til å fastsette sluttresultatet til 20-25 med kampens siste skåring på et gjennombrudd etter oppspill fra en annen kampprofil, nemlig Sander Linderud.

Femmilsseier i Melhushallen er godkjent og vel så det, og enda bedre karakter får de for det nevnte kvarteret etter pause. Det var en fin måte å sette seg i respekt på i forhold til opprykkskonkurrentene i 1. divisjon!

Melhus – Sandefjord 20-25 (10-11)

1. divisjon herrer
Sandefjord: Johan Bergqvist (42 %), Benjamin Stentun, Endre Svåsand 4, Espen Røhmer, Sander Rønning 2, Matias Haug 2, Simon Danielsen, Sander Linderud 6, Martin Lundquist 3 (3), Noah Allerød, Anders Jansrud 1, Jakub Petrzela 2, Kasper Olsen, Kristian Strøm 5.
Toppskårer Melhus: Thomas Martinsen 6.
Utvisninger: Melhus 4×2 min, Sandefjord 3×2 min.