Sandefjord: – Knallsterk 1. omgang mot Falk – Norsk Topphåndball
Anders Jansrud blir stadig mer verdifull for Sandefjord-laget. Mot Falk lørdag skåret han på alle sine fem forsøk.

Sandefjord: – Knallsterk 1. omgang mot Falk

Lørdagens treningskamp mot Falk i Horten ga bud om at noe bra er på gang. Til pause ledet Sandefjord hele 20-11!

«Kollektivet fungerte» er det nye mantraet fra SH-trenerne. Da vet vi at samspillet satt, både framover og bakover. «Kollektivet» har blitt trukket fram av Einar Veierød i mange av de siste treningskampene. Og selvsagt er det viktig, det handler tross alt om et lagspill. Og selv om det er bra å ha gode enkeltspillere, er det den kollektive innsatsen som gir resultater.

– Vi leverer en veldig god 1. omgang hvor vi får en god start og vi er kollektivt gode begge veier, sier assistent-trener Fredrik Svendsen om møtet med Falk lørdag. Han styrte SH-skuta i Einar Veierøds fravær. Einar er på en av sine turer til England for å se på favorittlaget Leeds, denne gang hjemme mot Chelsea.

I Horten sto det 20-11 til de blå ved halvtid. Solide 30 minutter mot et lag som har tenkt å være med i toppkampen i 1. divisjon i år også. – Sander Akerlie og Sander Ree-Lindstad var spesielt gode, men ros til hele gjengen, sier Svendsen.

Verre var det med de siste tretti minuttene. Ikke så ille at det ble nederlag, men en stund så det faktisk stygt ut med tanke på seieren også. Falk skåret jevnt og trutt mens SH brukte nesten åtte minutter av omgangen før de fant nettmaskene.

– For dårlige avslutninger og for mange tekniske feil. Hadde vi vært litt mer konsentrert i den andre omgangen kunne det blitt en veldig god opplevelse. Nå fikk vi beskjed om at det ikke nytter å slappe av det aller minste om vi skal vinne kamper, sier Fredrik Svendsen.

Som i tillegg til Akerlie og Ree-Lindstads gode 1. omgang også trekker fram toppskårerne Anders Jansrud og Erlend Johnsen.

Mål for SH mot Falk: Anders Jansrud 5, Erlend Johnsen 5, Erlend Haug Strand 4, Sander Ree-Lindstad 4, Fredrik Engelstad 3, Fredrik Svendsen 3, Mats Mork 3, Sander Wennberg Linderud 2, Jakob Petrzela 2, Tarik Repesa 1.