Sandefjord i Sverige: Mye bra og mye å jobbe med – Norsk Topphåndball
Mikkel Ertsås var det ene lyset i en ellers svært mørk 2. omgang mot Hallby fredag.

Sandefjord i Sverige: Mye bra og mye å jobbe med

Det ble 41-28 tap mot eliteserielaget Hallby og tomålstap 32-30 mot 1. divisjonslaget AMO, men SH-trener Einar Veierød fikk med seg mange positive inntrykk hjem igjen til Sandefjord.

Sandefjord-gutta har vært på treningsleir i Jønkøping, med gode treningsøkter, sosialt samvær og to tøffe treningskamper på programmet. Kampene endte riktignok begge med tap, men rapportene forteller om mange gode opplevelser for gutta.

– Mot Hallby leverte vi en strålende 1. omgang. Vi prøvde en ny forsvarsformasjon som satt som et skudd. Hallby sleit med å etablere angrepsspillet sitt, og vi var i tillegg gode i ankomst etter hurtige avkast, sier Einar Veierød, som også kunne glede seg over en god Johan Hedlund Bergqvist i SH-målet. Til pause sto det 15-14 til Hallby.

Etter hvilen var det derimot betydelig mindre å glede seg over. Veierød beskriver omgangen som dårlig 4. divisjonsstandard av hans egne spillere. Det eneste lyspunktet var unggutten Mikkel Ertsås med fem fine skåringer fra sin høyre bakspiller-posisjon.

– Vi leverte drøssevis av tekniske feil som endte med raske kontringsmål for Hallby. 26 baklengs på én omgang kan jeg faktisk ikke huske å ha vært med på før, sier Veierød.

Møtet med Hallby skjedde fredag kveld. Lørdag midt på dagen var det klart for kamp mot AMO, et lag som var nær ved å rykke opp til eliteserien sist sesong, men som røyk i kvalifiseringen.

– Vi tapte riktignok med to, men det ble en real fight hele veien. Det var mange tøffe, men helt fair dueller. Den nye forsvarsformasjonen fungerte i lange perioder, og både Johan og Eirik Haukedal sto godt mellom stengene i hver sin omgang. Ute på banen var Johannes Gurrich helt outstanding med 8 mål på ti forsøk. Og så var det moro å se Jakob Petrzela benytte muligheten sin inne på strek da Tarik Repesa måtte gi seg ganske tidlig i kampen med en skade, sier Einar Veierød.

Gledelig var det også å se at antall tekniske feil var betydelig færre enn i 2. omgangen mot Hallby. Mens to misbrukte forsøk fra 7-meterstreken må settes på minuskontoen.

Nå er det hjem igjen til ei ny treningsuke før neste helgs Follo Cup, der vi skal møte Fjellhammer, Herulf Moss og Follo.