Sandefjord holdt i to omganger, Charlottenlund i bare én – Norsk Topphåndball

Sandefjord holdt i to omganger, Charlottenlund i bare én

Det så ikke så bra ut til pause, men veldig bra bare noen minutter senere. For den firemålsledelsen Jakob Petrzela ordnet seks minutter ut i den andre omgangen klarte Charlottenlund aldri å hente inn igjen. Med seier 32-27 troner Sandefjord fortsatt på tabelltoppen i 1. divisjon!

Det var mye som ikke fungerte helt som det skulle i de første tretti minuttene i Jotunhallen søndag. Hjemmelaget gjorde jobben framover, men i eget forsvar sviktet det. Samarbeidet mellom forsvarssekseren og målvakt Johan Bergquist satt ikke som vi har sett ved tidligere anledninger, og de unge Charlottenlund-guttene forsynte seg godt av målfatet. Så godt at de ledet 17-16 da dommerne blåste for hvile.

Så snudde det helt fra start i omgang nummer to. Pang! sa det. Anført av en glitrende Jakub Petrzela brukte Sandefjord-gutta alle de kreftene de har opparbeidet seg gjennom to sesonger med ekstra fokus på fysisk trening. Krefter de ikke viste tegn til å ha i nevneverdig grad før pausen.

Først presset de Charlottenlunds toppskårer Henrik Nielsen (8 mål) til å skyte høyt over. Endre Svåsand forsøkte seg først fra høyrekanten og bommet, men på den etterfølgende kontringen var han sikkerheten selv. 17-17. Og da den samme Nielsen fulgte opp bomskuddet med en teknisk feil og Sander Wennberg Linderud løp igjennom hele Charlottenlund-forsvaret og tok tilbake ledelsen på 18-17, var det tydelig å se at hjemmelaget hadde bestemt seg for å løfte seg i flokk.

Så kom en god kombinasjon av flotte redninger og gode avslutninger. Sander Akerlie kom inn i Sandefjord-målet helt mot slutten av den første omgangen og reddet ett sjumeterkast og et langskudd før de gikk i garderoben. Etter pausen var han rett og slett rå. Han endte på en redningsprosent på 50 og var sterkt, sterkt delaktig i den vendingen kampen tok.

Charlottenlund ga seg ikke. De hadde kontakt på både 21-19 og 23-21, men kom aldri nærmere enn de to målene. Sandefjord dro sakte, men sikkert ifra, og det morsomme var at det – i tillegg til toppskårer Sander Wennberg Linderud (9 mål) – var unggutta kveld i Jotunhallen. Jakob Petrzela er allerede nevnt, han aspirerte sterkt til BB-tittelen med solid innsats begge veier. Kantspillerne Erlend Strand og Lasse Døsen gjorde fine mål, og Andreas Oustorp var sikker fra syvmeteren og satte også inn et stegskudd helt på tampen.

Moro var det også å se at Anders Jansrud, som spilte sine første minutter denne høsten, noterte seg for fire fine assists i sluttminuttene.

Sandefjords lag: Johan Bergqvist (25 %), Sander Akerlie (50 %), Endre Svåsand 1, Espen Røhmer, Magnus Galabuzi Segujja 3, Sander Ree-Lindstad 1, Johannes Gurrich 5, Sander Wennberg Linderud 9, Andreas Oustorp 2 (1), Martin Lundquist, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 1, Erlend Strand 4 (2), Anders Jansrud, Jakub Petrzela 5, Tarik Repesa 1.