Sandefjord; Denne gangen har Sander Ree tenkt å bli på banen – Norsk Topphåndball

Sandefjord; Denne gangen har Sander Ree tenkt å bli på banen

Det var bare én grunn til at Sander Ree-Lindstad ikke figurerte i lagoppstillingen til FyllingenBergen-kampen: Han sonet karantene for 3 røde kort. – For å kunne bidra til poeng må jeg holde meg på banen, sier Sander før møtet med Drammen i Jotunhallen onsdag.

Når du ligger på andreplass på bestrafningslista i REMA1000-ligaen, bare såvidt slått av Haslums råtass Viktor Glatthard, kan det hende du har drukket vel mye møllers tran.

Sander Ree-Lindstad har pådratt seg 6 utvisninger og 3 røde kort på de 10 kampene han har spilt. Det gir 42 «poeng» på bestrafningslista, to bak nevnte Glatthard, som riktignok har hele 17 utvisninger, men bare 1 rødt kort. Og de røde kortene teller naturlig nok mye når «sinnataggene» skal kåres.

I tillegg til Sanders 3 røde har Tarik Repesa pådratt seg ett. Sandefjord «topper» dermed lagslista for bestrafninger, 10 poeng foran Haslum og milevis foran de andre.

– Jeg kan ikke fortsette sånn. Mitt mål er å stoppe motstanderne fra å skåre mål mot oss, og da må jeg være på banen, ikke på tribunen. Det er i hvert fall ikke noe mål å toppe den bestrafningslista, sier Sander Ree, som han kalles i Sandefjord-laget som består av hele tre Sandere; Ree-Lindstad, Wennberg Linderud og Haakestad.Må endre seg
Sander forteller at han har sett på de situasjonene som har ført til de røde kortene og funnet ut at han må gjøre noen endringer.

– Jeg går alltid hundre prosent inn i tacklingene. Det er effektivt når jeg treffer, men kan se litt stygt ut når jeg bommer. Det kan være så lite som at tempoet er litt høyere i eliteserien enn i 1. divisjon. Men jeg må jobbe med timingen, fotarbeidet og hvor jeg holder armene mine. Sklir de opp mot halsregionen på en motstander så blir det fort rødt kort, sier han.

Rutinerte og kyniske
Han kom fra Sandnes til Sandefjord før denne sesongen. Hamar-gutten, som også har en fortid i Elverum på yngrelag og i 2. divisjon, har vært igjennom mye nytt.

– Overgangen til eliteserien er selvsagt stor. De fleste spillere vi møter er mer rutinerte, mer kyniske enn de vi møtte i 1. divisjon. De tar hver eneste sjanse de får. I tillegg har jeg måttet bruke tid på å spille meg inn i et helt nytt lag. Men jeg føler at jeg etter hvert har funnet rollen min, hvor jeg kan bidra mest.

Kan ta poeng fra Drammen
Men nok om det. Onsdag er han i hvert fall på plass på banen for Sandefjord til møtet med Drammen (kampstart 18.30 i Jotunhallen). Selv om vi tapte med sju mål i Drammenshallen i vår REMA1000-liga-debut, er han ikke skremt av det Viktor Petersen Norberg og hans lagkamerater har prestert i serien så langt.

– Spiller vi en god kamp så kan v i ta poeng fra Drammen også. Vi har vist at vi har et toppnivå som er godt nok til å ta poeng og beholde plassen, men vi har også vist et bunnivå som er for lavt. Klarer vi å være litt mer nøyaktige, litt smartere og ikke gi Drammen for mye å løpe på, har vi muligheten.