Sandefjord: – Alltid godt å slå Follo! – Norsk Topphåndball

Sandefjord: – Alltid godt å slå Follo!

Sandefjord spilte sommerens andre treningskamp mot Follo i Langhushallen torsdag kveld. Det endte med seier 32-29 i en kamp vi ledet nesten fra start til mål.

Follo Cup står på programmet for Sandefjord-herrene denne uka. Dvs, noen cup er det egentlig ikke, men er samling gode håndballag som spiller kamper mot hverandre i organiserte omgivelser. For SHs del handler det om to kamper, mot Follo og lørdag mot Drammen. Andre lag i Ski er Elverum, Runar, Fjellhammer, Bodø, Grenland, Ros og Storhamar. Noen lag spiller to kamper, noen spiller tre. Ingen sluttspill, ingen finaler, bare god trening.

Og starten var god for Sandefjord. Oppgjøret mot sist sesongs tabellener i 1. divisjon og nå REMA1000-lag, Follo, ble en bekreftelse på at ting går framover. At treningsarbeidet virker, og at nykommerne allerede har rukket å bli en del av gjengen.

– I lange perioder leverte vi bra både i forsvar og angrep, ikke minst i overgangen forsvar/kontra. Og bakerst sto Johan Bergqvist som vanlig bra, sier assistenttrener Fredrik Svendsen.

Han og hovedtrener Marinko Kurtovic opplevde at hjemmelaget tok føringen og ledet de første ti minuttene av kampen. Men så ble det mer og mer Sandefjord, og til pause sto det 18-13 til de blå.

Første halvdel av 2. omgang skjedde noe av det samme; Follo spilte seg inn i kampen igjen og utlignet til 22-22 omtrent midtveis i omgangen. Men videre kom de ikke. SH snudde den litt negative trenden, samlet seg godt i begge ender av banen og dro til slutt seieren i land med 32-29.

– Det er alltid deilig å slå Follo, sier en fornøyd Fredrik Svendsen, som kunne konstatere at det er mange av spillerne som har lyst til å vise seg fram. Han trekker likevel fram bakspillerne Viktor Hedin, Matias Haug og Sander Linderud som de som sto mest fram, sammen med nevnte Bergqvist.

Sandefjord startet med denne syveren mot Follo: I mål Johan Bergqvist, venstrekant Sander Rønning, venstreback Viktor Hedin, midtback Matias Haug, høyreback Sander Linderud, høyrekant Endre Svåsand og med Jakub Petrzela inne på streken.

Sandefjord tar timeout, og det var lurt. Seieren over Follo var kjærkommen og fortjent.