Sandefjord: 7 mot 6 ble en for mye – Norsk Topphåndball

Sandefjord: 7 mot 6 ble en for mye

Playmaker Espen Røhmer ut etter fire minutter, Follo med 7 mot 6 i angrep etter atten. De to hendelsene i kombinasjon var sterkt medvirkende til at Sandefjord tapte opprykksoppgjøret i Stil Arena med 30-23.

Dette skriver Sandefjord på sine hjemmesider etter lørdagens kamp:
Tabellener mot tabelltoer, de to antatte topplagene i 1. divisjon i sesongens første kamp om poeng. Sandefjord trengte poengene mest, vi var allerede tre poeng bak før avkast. Og jammen viste gjestene at de mente alvor fra start. Anført av en solid Johan Bergqvist i SH-målet krøp de blå sakte, men sikkert fra i målprotokollen. Det var slett ikke alt som lyktes, men det var nok – i kombinasjon med et sterkt forsvar.

Men dessverre, allerede etter noen få minutters spill måtte Espen Røhmer, SHs spillemotor, forlate banen med en kneskade. Han kom aldri inn igjen.

Sandefjord-gutta kjørte på videre og overrasket nok Follo med både aggresivitet og engasjement, men det var helt til Follo-trener Lukas Karlsson tok timeout etter 18 minutter og gikk over til å spille 7 mot 6 i angrep. Ut med keeper, inn med en ekstra utespiller – suksessformelen som bidro til Follo-seier i det tilsvarende oppgjøret i fjor.

Og selv om de var forberedt på slikt spill klarte Sandefjord aldri å svare. Lukene i forsvar ble større, redningene ble færre og Follos ledelse økte. Først til 16-14 ved halvtid, etter å ha ligget under 8-11, og så til 30-23 etter seksti minutter og en 2. omgang hvor Sandefjord holdt momentum en lang periode, men hvor det ble for mange svake avslutninger – f eks tre strake missede straffekast på rad på stillingen 22-17.

Nå skal det nok godt gjøres å hente inn Follos fempoengsledelse. Follo HK kruser mot REMA1000-ligaen og Sandefjord må konsentrere seg om å sikre en av de to kvalifiseringsplassene. Lag nummer to på sluttabellen møter lag nummer 13 i REMA1000-ligaen, lag nummer tre møter lag nummer 12. Så det er fortsatt mye å spille for. Og også Follo kan gå på en smell. Det har skjedd større undere før.

Sandefjord: Johan Bergqvist, Sander Akerlie, erlend Svåsand 4, Espen Røhmer 1, Magnus Galabuzi Segujja 3, Sander Ree-Lindstad 1, Johannes Gurrich 3, Sander Wennberg Linderud 4, Andreas Oustorp 2 (1), Martin Lundquist, Mikkel Ertsås, Lasse Døsen 2, Erlend Strand 2 (2), Jakub Petrzela 2, Tarik Repesa.