Sagosen og Reinkind kunne smile – THW Kiel vinnere av VELUX Champions League – Norsk Topphåndball

Sagosen og Reinkind kunne smile – THW Kiel vinnere av VELUX Champions League

2019/2020 Champions League finalen skulle bli en kamp for historiebøkene. I sin 300 Champions League kamp, stod THW Kiel og Sander Sagosen ovenfor en enorm oppgave i Barcelona.

Den katalanske storheten hadde slått ut Paris Saint-Germain i semifinalen (37-30), og mange eksperter hadde de som store favoritter i tirsdagens kamp. Mye på grunn av at slo nettopp THW Kiel med store sifre i gruppespillet.

Sander Sagosen og Harald Reinkind leverte ikke sine sterkeste kamper i Kiel sin semifinaleseier mot Telekom Veszprem (36-35 e.o.m)

Sagosen «on fire»

De to gigantene hadde sørget for at tenningsnivået var på plass ved avkast.

Enormt kontringstempo og knallhardt forsvarspill var en gjenganger det første kvartert. Likevel hadde «Sebraene» THW Kiel vært litt skarpere i avslutningene, og ledet med 11-9. Fire av dem var signert Sander Sagosen. Nordmannen var on fire.

Den tidligere Haslum-spilleren var uheldig i starten av kampen, og hadde pådratt seg to to-minutters utvisninger før det var spilt 10 minutter. Men trønderen var virkelig god, og levert gode assist til sine medspillere.

Champions League toppscorer Niklas Ekberg var også solid, og sørget for 14-13 ledelse til Kiel da det var spilt 22 minutter av kampen.

Og Kiel-trener Filip Jicha må nok ha vært storfornøyd med sine egne spillere. Niklas Landin stod bakerst og plukket baller, mens Hendrik Pekeler og Niklas Ekberg løp ballene inn i kontra.

Da pausesignalet lød, var stillingen 19-16 til THW Kiel.

Danske, svenske og nordmann i sentrum

Kiel fortsatte å øke ledelsen sin i andre omgang. De la om til 7 mot 6 i angrep, hvor de ta tok ut keeper Landin. Dette hadde de stor suksess med, og ledet 21-17 da det var spilt 6 minutter.

Niklas Ekberg var et navn som stadig dukket opp i kampen. Svensken sørget for 26-21 etter femten minutter.

I tillegg var Niklas Landin enorm i Kiel-målet. Dansken spiste de spanske kantene i store deler av omgangen.

Trener Xavi Pasqual så seg nødt til å legge timeout kortet da det gjenstod ni minutter av omgangen. Spanjolen var helt klar over at laget sitt var favoritter før kampen, og hadde nok ikke sett for seg kampforløpet som oppstod.

Taktikken var å gå ut i 7 mot 6 spill. Skuddet fra den franske superstjernen Dika Mem ble stoppet av en enorm Niklas Landin. 27-23 var tallene på resultattavlen.

Sagosen noterte seg for sin sjette scoring, og dunket inn 28-24, før Aleix reduserte for Barcelona.

Tidligere Champions League vinner for RK Vardar, Luka Cindric, skapte store problemer for tyskernes forsvar. Kroaten skapte overtallsituasjoner for sine lagkamerater i Barcelona i hvert angrep, og om muligheten bød seg så tok han skuddet selv.

Aleix Gomes fikk muligheten fra straffemerket for Barcelona på stillingen 29-26, men spanjolen sviktet.

I det påfølgende angrepet fikk Kiel en gavepakke. Santos taklet Hendrik Pekeler, og utvisning pluss straffekast. Den satt Ekberg nok en gang i mål.

THW Kiel kontrollerte kampen de siste to minuttene, og kunne strekke armene i været da klokken tikket 60 minutter.

Dermed fikk Sander Sagosen og Harald Reinkind sitt første trofee, og THW Kiel sikret seg sitt tredje i klubbens historie.